Amazon mağazalarını kapatıyor

Yayın tarihi: 5 Mart 2022 Cumartesi 9:00 am - Güncelleme: 5 Mart 2022 Cumartesi 9:23 am

Amazon, yıllarca süren genişlemenin ardından perakende hedeflerini yeniliyor. Şirket, Reuters’e ABD ve İngiltere’deki 68 fiziksel kitapçısının, pop-up mekanlarının ve 4 yıldızlı mağazalarının tamamını kapattığını bildirdi.

Amazon, New York Times’a yaptığı açıklamada, yüz yüze perakendenin hala önemli olduğunu da belirtti. Şirket kasiyersiz Just Walk Out teknolojisine, marketlerine ve yakın zamanda duyurulan Los Angeles giyim mağazasına odaklanacağını söyledi. Kapanış tarihleri ise ​​mağazaya bağlı olarak değişecek. Şirket, etkilenen yerlerdeki işçilerin yakındaki Amazon mağazalarında iş bulabileceğini söyledi.

Amazon

 

Şirket ilk fiziksel kitapçısını Kasım 2015’te ve ilk 4 yıldızlı satış noktasını Eylül 2018’de açtı. Her ikisi de Amazon’un çevrimiçi alışveriş verilerini perakende dünyası ile birleştirme hedefini temsil ediyordu. Bunu uygulamada ne kadar başarılı oldukları kesin değil, ancak Amazon’un internet tabanlı kitap satışları kadar başarılı olmadıklarını söylemek yanlış olmaz.

Şirket hala daha fazla kasiyersiz Go mağazası açıyor. Starbucks ve Sainsbury’s gibi ABD’de çok bilinen markalar da Just Walk Out temasını test ediyor. Teknoloji geliştikçe ve hayat dijitalleştikçe artık insansız mağazaları görmemiz daha olası diyebiliriz. Amazon da bu hedeflere doğru adım atıyor olabilir. Hali hazırda koronavirüs ile gelen karantinalar ve sosyal mesafeli hayat çoğu şirkete darbe vurdu. Amazon her ne kadar dünya genelinde en çok bilinen şirketlerden olsa da bu darbelerden biraz aldığını söylemek yanlış olmayacaktır.

Samsung Galaxy Awesome Unpacked lansman etkinliği hakkında bilgiler geldi