Firari FETÖ’cü Hakan Şükür’ün arşivi açıldı! ‘Gülen’den icazet’ açıklaması gündem oldu

Yayın tarihi: 31 Ekim 2022 Pazartesi 12:58 pm - Güncelleme: 31 Ekim 2022 Pazartesi 1:01 pm

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ile ilişkisini “sempati” olarak tanımlayan ve hakkında herhangi bir dava bulunmadığını öne süren firari FETÖ’cü Hakan Şükür‘ün, geçmişte Gülen’den icazet aldığını açıkladığı konuşma gündem oldu.

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ile ilişkisini ‘basit bir sempati’ olarak nitelendiren ve hakkında herhangi bir dava bulunmadığını öne süren Firari FETÖ’cü Hakan Şükür’ün 3 Şubat 2014 tarihinde Bugün TV’de yaptığı konuşma yeniden gündem oldu.

FLU TV’DE FETÖ’CÜ OLDUĞUNU İNKAR ETTİ

Hakan Şükür, geçtiğimiz günlerde Flu TV isimli Youtube kanalında katıldığı programda, FETÖ’ye katılmasıyla ilgili sorulan “Fethullah Gülen Hareketi’ne nasıl girdiniz ve bu nasıl oldu” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Böyle bir harekete girilmek, form doldurmak gibi bir şey yok. İnsanların yazdıkları konuştukları vardır, onlardan size uygun olanlar vardır olmayanlar vardır. Her şeyi kabul etmezsiniz. Ama dün öyleydim bugün öyleydim diyecek bir insan hiçbir zaman olmadım.”

Şükür konuşmasının devamında “Beni cemaat siyasete sokamaz ben böyle bir şeyi kabul edemem” ifadelerini kullandı.

ARŞİV GÖRÜNTÜLERİ GÜNDEMDE

Hakan Şükür’ün arşiv görüntüleri ise bugün kullandığı ifadeleri yalanladı. Şükür, AKP’den istifa ettikten yaklaşık iki ay sonra, 3 Şubat 2014’te FETÖ’nün kanalı Bugün TV’deki firari FETÖ’cü Erkam Tufan’ın programına konuk oldu.

Şükür, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ile hem Pensilvanya’da yüz yüze hem de telefonda görüştüğünü belirtip şu itirafta bulundu:

FETÖ İTİRAFI

“İstişare etmem gerektiğinde birkaç kere hocaefendiyi aradım. Birkaç kere çünkü ayrılmak istiyorum. Hakan bey biz aynı hasletleri paylaştığımız insanların yanında olalım. İki sene içerisinde 2-3 defa görüştüm.”

Flu TV’de kendisini “basit bir FETÖ sempatizanı” olarak anlatan Hakan Şükür’ü arşiv görüntülerinin yalanladığı görüldü.

Hakan Şükür’den paylaşımını silen Oğuzhan Uğur’a yanıt