Fincancı’dan mahkemenin TTB kararına tepki!

Yayın tarihi: 30 Kasım 2023 Perşembe 9:47 pm - Güncelleme: 30 Kasım 2023 Perşembe 10:05 pm

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı TELE1’de yayımlanan Gündem Özel programına katıldı. Fincancı, “Bu karar yok hükmündedir, bizler için. Biz görevlerimizi yerine getirmeye devam edeceğiz” dedi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı TELE1’de yayımlanan Gündem Özel programına katıldı. Fincancı, TTB’nin Merkez Konseyi hakkında mahkemenin verdiği görevden alma kararına ilişkin “Bu karar yok hükmündedir, bizler için. Biz görevlerimizi yerine getirmeye devam edeceğiz” dedi.

Fincancı açıklamasında şunları söyledi:

“Talimatla yürüyen yargı mekanizmasının bir kez daha teyit edilmesi anlamına geliyor. TTB her zaman topun ağzında olmuştur. İktidarlar TTB’den hoşnut değildir. Neden değildir, işte bugün duruşmada da söyledim, pandemi döneminde onlar insanımızı yitirdiğimizi söylerken biz fazladan ölümlerle bu sayının 300 bine ulaştığını söyledik, bundan hoşlanmadılar.

“BİZDEN KURTULMAYA ÇALIŞIYORLARDI”

Depremde yaşanılanları hepimiz gördük. Sağlık kurumları enkaz altında kaldı. Meslektaşlarımızla birlikte toplumun sağlık hakkını koruyarak yaşanılanları dile getirdik. Deprem bölgesinde hava kirliliğinin DSÖ’nün belirlediğinin en az 3 katı olduğunu görünür kıldık. Asbest tehlikesini laboratuar sonuçlarıyla ortaya koyduk.

Maden alanlarının, HES’lerin, Nükleer tesislerin ne anlama geldiğini anlatan bir meslek örgütünden hoşnut olmaları mümkün değil. Bizden kurtulmaya çalışıyorlardı.

“BU KARAR YOK HÜKMÜNDEDİR”

Daha 2020’de biz seçimleri yapmadan çıkıp bizim ne kadar tehlikeli olduğumuzu ve benim de bir terörist olduğumu dile getirmişlerdi. Aynı çizgilerini sürdürdüler. Biz de çizgimizi sürdürüyoruz. Biz toplum sağlığını korumak için mücadele ediyoruz. Bu karar yok hükmündedir, bizler için. Biz görevlerimizi yerine getirmeye devam edeceğiz. Bu konseyde olur ya da başka herhangi bir mekanizmanın içerisinde olur ama TTB içinde olmaya devam edeceğiz.

“TTB’DE NÖBETTEYİZ, HİÇBİR YERE BIRAKMIYORUZ”

Üstelik kesinleşmemiş bir karardan bahsediyoruz. Şu anda görevimizin başındayız. Türkiye’nin dört bir yanından gelen meslektaşlarımızla TTB’de nöbetteyiz. Meslek örgütümüzü hiçbir yere bırakmıyoruz”

NE OLMUŞTU?

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi’nin görevden alınması talebiyle açılan davanın karar duruşması Ankara Dışkapı Adliyesi’nde görülmüştü.

Mahkeme, Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınmasına karar vermişti.

TTB Merkez Konseyi mahkeme kararıyla görevden alındı!

Kaynak: TELE1