Film sahnesi gibi soygun! Duvarı delip ‘400 iPhone’ çaldılar

Yayın tarihi: 8 Nisan 2023 Cumartesi 8:53 pm - Güncelleme: 8 Nisan 2023 Cumartesi 8:53 pm

ABD’deki bir Apple mağazasında film sahnelerini aratmayan bir soygun gerçekleştirildi. Washington’daki bir Apple mağazasında maskeli hırsızlar tarafından 436 adet iPhone çalındı. Soyguncuların, mağazaya banyo duvarını delere girdiği öğrenildi.

ABD’nin Washington eyaletindeki Lynnwood polisi maskeli soyguncuların, yaklaşık 436 iPhone, ayrıca Apple Watch ve başka elektronik cihazlar da dahil olmak üzere 500 bin dolar değerinde Apple ürünüyle kaçtıklarını açıkladı. Hırsızların, mağazaya yan tarafındaki bir başka mağazanın banyo duvarında delik açarak girdikleri belirlendi.

Komşu mağazanın işletme müdürü; mağazanın kapısını kilitli tuttuklarını, ancak hırsızların zorla girdiklerini söylerken, duvarda açılan delik sonrasında da “Onlara bu kadar yakın veya bitişik olduğumuza dair hiçbir fikrim yoktu” dedi.

Lynnwood polisi herhangi bir tutuklama yapılmadığını ve parmak izinin bulunmadığını söyledi. Ayrıca, operasyonun iyi organize edildiğini ve soyguncu olduğu iddia edilen kişilerin maske taktığını belirtti.

Apple bu sefer haklı çıktı