Filistin’e destek olan göstericilere gaz bombalı müdahale

Yayın tarihi: 18 Ekim 2023 Çarşamba 4:03 pm - Güncelleme: 18 Ekim 2023 Çarşamba 5:12 pm

Lübnan’da İsrail’in Gazze’de hastaneye  yaptığı saldırısı protesto edildi.  Lübnan Başbakanı Necib Mikati de gösterilere katıldı. Göstericilerin bazıları ABD konsolosluğu önüne gitmek istediği sırada polis müdahale etti. Öte yandan Ürdün ve Irak’ta da Filistin’e destek olmak isteyen göstericilere müdahaleler yapıldı.

LÜBNAN

Lübnan Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, Mikati’nin Lübnan Sağlık Bakanlığı önünde gerçekleştirilen Gazze ile dayanışma eylemine katıldığı ifade edildi. Lübnan Sağlık Bakanı Firaz Abyad ve sağlık bakanlığı çalışanlarının da hazır bulunduğu eylemde, İsrail’in Gazze’deki hastaneye yönelik saldırısının kınandığı ve Gazze ile dayanışma içerisinde olunduğu kaydedildi.

Batı Şeria ve Yemen’de İsrail protestosu: “Sessizliğiniz Gazze’de soykırımı mümkün kıldı”

BM BİNASI ÖNÜNDE EYLEM

Başkent Beyrut’ta Gazze için bir başka gösteri de Birlemiş Milletler Asya ve Pasifik Ekonomik ve Sosyal Komisyonu (ESCWA) ana binası önünde düzenlendi. Lübnanlılar ve Filistinli mülteciler, ellerinde “Filistin bayrakları” ile ESCWA önünde eylem düzenleyip “Lebeyke Ya Gazze” ve “İsrail’e ölüm” sloganları attı.

Hamas-İsrail savaşının 12. günü! İsrail’e giden Biden hastane katliamına ‘patlama’ dedi

GAZ BOMBALI MÜDAHALE

Lübnan’da Filistin’e destek için gelen göstericilere polis plastik mermi, gaz bombası ve TOMA’larla müdahale etti.

ÜRDÜN

İsrail’in dün akşam Gazze Şeridi’ndeki El-Ehli Baptist Hastanesi’ne düzenlediği saldırı Ürdün’de halkı sokaklara döktü. Başkent Amman’daki İsrail Büyükelçiliği yakınında toplanan Ürdünlüler İsrail’e tepki gösterdi.

İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİNE YÜRÜYÜŞE MÜDAHALE

İsrail karşıtı sloganların atıldığı gösteride, abluka altındaki Gazze ile dayanışma vurgusu yapıldı. Bölgede yoğun güvenlik önlemleri alan Ürdün polisi, İsrail Büyükelçiliğine yürümek isteyen göstericilere izin vermedi.

IRAK

Irak’ın başkenti Bağdat’taki Tahrir Meydanı’nda dün akşam saatlerinde toplanan yüzlerce kişi, Filistin bayraklarıyla İsrail ve ABD’yi protesto etti.

POLİS MÜDAHALE ETTİ

Geniş güvenlik önlemleri altında düzenlenen ve polisin müdahale ettiği protestolarda göstericiler “İsrail’e hayır” ve “ABD’ye hayır” sloganları attı.