Batı Şeria ve Yemen’de İsrail protestosu: “Sessizliğiniz Gazze’de soykırımı mümkün kıldı”

Yayın tarihi: 18 Ekim 2023 Çarşamba 4:29 pm - Güncelleme: 18 Ekim 2023 Çarşamba 4:59 pm

İsrail’in El-Ehli Baptist Hastanesi’ne yönelik saldırısı Batı Şeria ve Yemen’de düzenlenen eylemlerle protesto edildi. Bir gösterici, “Sessizliğiniz Gazze’de soykırımı mümkün kıldı” yazılı döviz taşıdı.

İslami Direniş Hareketi’nin(Hamas) silahlı kolu İzzeddin el Kassam Tugayları’nın 7 Ekim’de “Aksa Tufanı” adını vererek Supernova Festivali’ne yaptığı baskının ardından İsrail Hükumeti’nin abluka altına aldığı Gazze’ye yönelik saldırılarında Baptist Hastanesi’ne saldırmasına yönelik tepkiler giderek artıyor.

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre Batı Şeria’da toplanan binlerce Filistinli de saldırıyı protesto etmek için eylem düzenledi.

Ramallah’ın merkezindeki El-Menara Meydanı’ndan başlayan yürüyüşte, İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne düzenlediği aralıksız saldırılara tepki gösterildi.

El-Bire, Nablus ve El Halil başta olmak üzere Batı Şeria’nın diğer kentlerinde de Filistin bayrakları taşıyan binlerce kişi sık sık İsrail karşıtı sloganlar attı.

Bir göstericinin İngilizce olarak, “Sessizliğiniz Gazze’de soykırımı mümkün kıldı” yazılı döviz taşıdığı görüldü.

YEMEN’DE DAYANIŞMA MESAJI

Yemen’in çeşitli kentlerinde İsrail’in Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesine düzenlediği saldırıya tepki için gösteriler düzenlendi.

Ülkede hükümetin yönetimindeki Taiz ve Marib kentleri ile Husilerin kontrolündeki Sana, Zemar, Amran ve İb kentlerinde düzenlenen gösterilerde, Filistin bayrakları taşınarak İsrail aleyhinde sloganlar atıldı.

Eylemciler, Gazze ile dayanışma mesajı verdikleri dövizler taşıdı.

Berlin’de Gazze’deki hastane katliamını protesto eden gruba polis müdahalesi!