FIFA oyunlarının meşhur spikeri hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 28 Şubat 2023 Salı 8:00 am - Güncelleme: 27 Şubat 2023 Pazartesi 12:07 pm

Futbol oyunlarının en popüler ismi olan FIFA’ya yıllarca sesiyle can vermiş olan efsanevi spiker hayatını kaybetti.

Futbol dünyası, ünlü spiker John Motson’ın hayatını kaybetmesiyle yas tutuyor. BBC’nin efsanevi spikeri, kendine özgü aksanı ve enerjik anlatımıyla milyonların kalbinde taht kurmuştu. Kendisi sadece futbol değil, video oyunları dünyasında da tanınan bir isimdi. FIFA serisi, onun sıra dışı spikerlik yeteneği sayesinde daha da popüler hale geldi.

 

FIFA

John Motson, 50 yıllık kariyeri boyunca 2 binden fazla futbol maçını yorumladı. Onun güçlü sesi ve akıllarda kalan yorumları, futbolseverlerin ve video oyunu hayranlarının kalplerinde yer edindi. Özellikle, FIFA oyunlarında yaptığı yorumlar, oyuncuların ve futbolseverlerin heyecanını katlamıştı.

 

FIFA 96’da başlayan efsanevi spikerlik, FIFA 2006’da sona erse de, Motson’un iz bırakan yorumları hala kulaklarda yankılanmaya devam ediyor. Motson’un ölümü, futbolseverleri ve video oyunu hayranlarını derinden üzdü. Yıllar boyunca futbol oyunları dünyasına büyük katkılar sağlayan bu efsane spiker, anılarıyla hep hatırlanacak.

Gears of War cephesinden umut veren açıklamalar geliyor

 

Öte yandan bu yıl FIFA serisi için bir başka açıdan daha önem taşıyor. Bilindiği üzere FIFA ile EA Sports arasındaki telif sorunu çözülemediği için, efsane futbol oyunu bu sene son defa FIFA ön adıyla satışa sunuldu. Önümüzdeki yıldan itibaren EA Sports FC olarak yoluna devam edecek olan efsanevi oyun serisi, yeni ismiyle birlikte yeni başarılara imza atabilecek mi işte onu hep birlikte göreceğiz.