FIFA açıkladı! Süper Lig ekibine transfer yasağı

Yayın tarihi: 10 Ekim 2023 Salı 2:47 pm - Güncelleme: 10 Ekim 2023 Salı 2:47 pm

FIFA, Süper Lig‘de mücadele eden Samsunspor’a transfer yasağı cezası verildiğini açıkladı. Kulüp Başkan Vekili Veysel Bilen, cezanın kesinleşmediğini  CAS (Spor Tahkim Mahkemesi) tarafından görüşüldüğünü belirtti.

FIFA, Litvanyalı futbolcu Aryvdas Novikovas’in sözleşmesini tek taraflı fesheden Samsunspor’a transfer yasağı cezası verdi. Samsunspor ise oyuncunun şikayetinden günler önce tüm alacaklarının kendisine ödendiğini belirterek, dekontlarla birlikte CAS’a başvuru yaptı.

KARAR CAS’DA GÖRÜŞÜLÜYOR

FIFA’nın güçlü avukatlarından biri ile anlaşan Samsunspor, CAS davasının kendi lehlerine çözülmesi için umudunu sürdürüyor. Basına yansıyan transfer yasağı’ haberiyle ilgili açıklama yapan Yılport Samsunspor Başkan Vekili Veysel Bilen, yasak kararının kesinleşmediğini ve davanın CAS tarafından görüşüldüğünü ifade etti.

Bilen, “Transfer yasağı haberi, çok bayat bir haber. Henüz neticelenmiş bir durum yok. CAS’ta dava devam ediyor. Samsunspor’u davada FIFA avukatı savunuyor. Samsunspor, Novikovas konusunda üzerine düşen tüm edimleri yerine getirmiştir. Konu CAS’ta ve CAS’taki dava da kesinleşmedi” dedi.

“SONER SOYKAN’IN İSTİFASI KABUL EDİLMEDİ”

Öte yandan Samsunspor Genel Müdürü ve İcra Kurulu Üyesi Soner Soykan’ın istifasının kabul edilmediğine de değinen Bilen, “Soner Soykan’ın istifası yönetim tarafından kabul edilmedi. Kendisi ile de görüştük. Yapılan değerlendirme neticesinde Soner Soykan da yeniden görevine devam edeceğini beyan etti. Görevine devam edecek” diye konuştu.,

Fatih Tekke, Süper Lig’e dönüyor! Pendikspor ile prensip anlaşmasına vardı