FHKC’den Hamas’a “terör” tepkisi, batıya “meşru haklar” çıkışı

Yayın tarihi: 10 Ekim 2023 Salı 4:28 pm - Güncelleme: 10 Ekim 2023 Salı 5:15 pm

FHKC’den yapılan açıklamada, “Hamas’ın terör eylemlerinin hiçbir gerekçesi, hiçbir meşruiyeti olmadığını ve küresel olarak kınanması gerektiğini açıkça belirtiyoruz” denildi. Açıklamada, batı ülkelerine karşı ise, “Filistin halkının özgürlüklerinden ve meşru haklarından taviz vermeyeceğiz” denildi.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi(FHKC), İslami Direniş Hareketi’nin(Hamas) 7 Ekim’de İsrail’deki Supernova Festivali’ne yaptığı baskının ardından İsrail hükumetinin Filistin’i abluka altına almasına ve İsrail ordusunun Filistin topraklarına savaş açması hakkında açıklama yayınladı.

Açıklamada, Hamas’ın festival baskını hakkında, “Hamas’ın terör eylemlerinin hiçbir gerekçesi, hiçbir meşruiyeti olmadığını ve küresel olarak kınanması gerektiğini açıkça belirtiyoruz” ifadelerine yer verildi.

YSP’den hem Hamas’a hem İsrail’e eleştiri: Sivilleri hedef alan savaş durdurulmalı

FHKC’nin açıklamasında, ABD Başkanı Joe Biden, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından İsrail’e destek açıklaması hakkına da yer verildi.

Açıklamada, “Bu açıklamada sergilenen saldırgan tutum, halkımızı ve içindeki direniş güçlerini etkilemeyecek. Bu açıklamanın, saldırı karşısında Filistin halkına destek veren direniş güçlerine yönelik içerdiği tehdit, tamamen boş bir sömürgeci kibirdir” denildi.

Filistin halkının meşru haklarından taviz verilmeyeceği ifade edilen açıklamada, “ Saldırgan güçler, halkımıza karşı gerçekleştirilen vahşi siyonist katliamları desteklemekte ısrar ederek, hatta siyasi örtüyle, ilan edilen askeri destekle ve düşmanca pozisyonlarla katılarak her kapıyı kapatıyor. Tarih, bu tehditlere ve sömürgeci kibire boyun eğmenin kesin bir ölüm reçetesi ve aşağılanmaya, köleliğe ve imhaya giden bir yol olduğunu her zaman kanıtlamıştır. Biz, Filistin halkının özgürlüklerinden ve meşru haklarından taviz vermeyeceğiz” ifadelerine yer verildi.

FHKC nedir? Ne zaman kuruldu? Görüşü nedir? Neyi amaçlamaktadır?

BEŞ ÜLKEDEN İSRAİL’E DESTEK AÇIKLAMASI

ABD, Fransa, Almanya, İtalya ve İngiltere’nin görüşmesinin ardından yapılan açıklamada, “Hamas’ın terör eylemlerinin hiçbir haklı gerekçesi, meşruiyeti olmadığını ve evrensel olarak kınanması gerektiğini açıkça ifade ediyoruz. Terörizmin hiçbir zaman haklı bir gerekçesi olamaz. Ülkelerimiz İsrail’in, kendini ve halkını bu tür vahşetlere karşı savunma çabalarını destekleyecektir. Ayrıca, bunun İsrail’e düşman herhangi bir tarafın bu saldırıları istismar ederek avantaj elde edebileceği bir dönem olmadığını da vurguluyoruz” ifadelerine yer verildi.

Putin ABD’yi suçladı: Filistin devletinin kurulması bir gereklilik