FETÖ’nün yayın organı Zaman’ın yazarından CHP senaryosuna destek

Yayın tarihi: 15 Kasım 2021 Pazartesi 4:52 pm - Güncelleme: 15 Kasım 2021 Pazartesi 5:30 pm

Kapatılan FETÖ’nün yayın organı Zaman Gazetesi’nin yazarı Atilla Yayla, 2013 yılında yazdığı bir yazıyı yeniden sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Mehmet Barlas’ın “CHP kapatılabilir” senaryosuna destek olan Yayla’ya tepki CHP’den geldi.

Kendisini “liberal” olarak tanımlayan ve uzun süredir sesi çıkmayan Atilla Yayla, 2013 yılında Yeni Şafak gazetesinde kaleme aldığı “CHP kapatılmalı” başlıklı yazısını sosyal medya hesabı üzerinden yeniden paylaşarak, “CHP’nin mağdurlarıyla ‘helalleşmesi’ imkânsız ve de gereksiz. Sağlam ve sağlıklı bir demokrasi için CHP’nin tasfiye edilmesi şart. CHP kapatılmalı!” ifadelerini kullandı.

2013 YAZISINI PAYLAŞTI

Atilla Yayla, sosyal medyadan yeniden paylaştığı 1 Ağustos 2013 tarihli yazısında CHP ile ilgili olarak şunları ifade etmişti:

“…Böyle bir partinin demokraside anlamlı ve meşru bir yeri olabilir mi? Elbette hayır. CHP kapatılmalı. Bununla kastettiğim, CHP’nin AYM tarafından kapatılması değil, kendisini feshetmesi. CHP ya bir vakfa veya enstitüye dönüşsün veya tek parti dönemi müzesi olsun. Onun bırakacağı boşlukta gerçekten demokrat sosyal demokratlar güçlü bir siyasî hareket başlatsın.”

FETÖ’nün kapatılan yayın organı Zaman’da bir dönem köşe yazan Yayla, Gezi eylemlerine katılanları “darbeci” diye yaftalamıştı. Yayla, 12 Eylül darbesini yapanları ise alkışlamış, “Türk Ordusu’nun demokrasiye bağlılık açısından emsali bulunmaz bir gelenek oluşturması da demokrasimizin yaşama garantilerindendir.” ifadelerini kullanmıştı.

ÖZEL’DEN YANIT GELDİ

Atilla Yayla’ya yanıt CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’den geldi.

Özel şu ifadeleri kullandı:

“Haklısınız!!! Helalleşme sadece helal lokma yiyenlerle olur. Harama el açanlarla olmaz. Onlara sessiz kalanlarla da olmaz. Onların doyurduğu haramzadelerle olmaz, asla olmaz. Atilla Bey sizin gibilerle hiç olmaz.”

BARLAS FANTEZİ DEMİŞTİ

İktidara yakın Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, “Bir bakarsınız, Cumhuriyet Halk Partisi kapatılmış ve seçime girmesi yasaklanmış olabilir” ifadelerini “fantezi” olsun diye yazdığı söyledi.

YANARDAĞ ANLATMIŞTI

TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan YAnardağ, BirGün’de yayınlana yazısında, AKP’nin hedefini şu sözlerle özetlemişti:

1- AKP-MHP iktidarı kirli bir hazırlık, ülkeyi paramparça edecek bir kaos planı yapıyor.. CHP’yi bir vakıf haline getirerek siyaset yasağı koymak ve HDP’nin de kapatılacağı bir ortamda Türkiye’yi seçime götürüp, ülkeye -dönüşü olmayacak şekilde- yeniden el koymak..

2- CHP üyelerine başka isimle yeni bir parti kurabileceklerini söyleyip, partiyi temelli kapatmanın yolunu hazırlıyorlar. Sabah yazarı Mehmet Barlas’ın yazdıklarının, Erdoğan ve Bahçeli’nin sözlerinin alt metni bu. Barlas 150’likler gibi “sürgün” listelerinde bile söz ediyor.

3- Vesayet rejimiyle mücadele ediyoruz diye, gelinen aşamaya bakar mısınız? Artık dönek bir “liboş” olmanın ötesinde, liberal faşist bir yazıcıya dönüşen Mehmet Barlas’ın fikri hazırlığını yürüttüğü sinsi plan budur. Yetmez ama evetçiler istedikleri yerlerine kına yakabilirler.

4- Öyle anlaşılıyor ki, siyasal cinayet, sabotaj vs. gibi saldırılarla ise toplumsal gerilimi yükseltip atmosferi hazırlayacaklar. Ancak, bunu başaramayacaklar.. İktidarın erimesini artık durdurmak mümkün değil. Bir iç savaş çıkaracak güçleri de toplumsal destekleri de artık yok.