Ferrari’nin Hamiton’a vereceği ücret basına sızdı! Akılalmaz rakam

Yayın tarihi: 2 Şubat 2024 Cuma 2:47 pm - Güncelleme: 2 Şubat 2024 Cuma 2:47 pm

Formula 1‘de tüm zamanların en sansasyonel transferine imza atarak Mercedes’ten Ferrari’ye geçme kararı alan İngiliz pilot Lewis Hamilton’ın mega sözleşmesi basına sızdı.

2024 sezonunu Mercedes’le tamamlayacak olan Lewis Hamilton, rekor sayılacak sekizinci dünya şampiyonluğunu kazanmak için Ferrari’yi tercih etti. Hamilton’un bu hamlesi 2 Mart’ta Bahreyn’de başlayacak yeni F1 sezonu öncesinde Mercedes patronu Toto Wolff’a büyük bir darbe oldu

Formula 1’de şaşkınlık yaratan haber! Hamilton Ferrari’ye transfer oluyor

‘ŞİMDİYE KADAR ALDIĞIM EN ZOR KARARLARDAN BİRİYDİ’

Hamilton konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu sözleri kullandı:

“Bu takımla harika bir 11 yıl geçirdim ve birlikte başardıklarımızdan çok gurur duyuyorum. Mercedes 13 yaşımdan beri hayatımın bir parçası. Büyüdüğüm bir yer, dolayısıyla ayrılma kararını vermek şimdiye kadar vermek zorunda kaldığım en zor kararlardan biriydi. Ancak benim için bu adımı atma zamanı geldi ve yeni bir mücadeleye girişeceğim için heyecanlıyım. Mercedes ailemin, özellikle de dostluğu ve liderliği için Toto’nun inanılmaz desteğine sonsuza kadar minnettar kalacağım ve bunu yapmak istiyorum. Bu sezon elimden gelen en iyi performansı sergilemeye ve Silver Arrows’daki son yılımı unutulmaz kılmaya yüzde 100 kararlıyım.”

100 MİLYON PUOND DEĞERİNDE İMZA

Hamilton’un geçen yaz imzaladığı Mercedes anlaşmasına eklediği çıkış maddesini kullandığı için müzakerelerin hızlı bir şekilde yapıldığı belirtiliyor. İngiliz basınından The Sun Hamilton’un Ferrari ile 100 milyon pound değerinde mega bir anlaşma imzaladığı bilgisini aktardı.

FERRARİ HİSSELERDE UÇTU

Hamilton’ın Ferrari’ye geçtiğine dair söylentilerin sızması, Ferrari’nin hisse fiyatlarında ani bir yükselişi tetikledi ve bu artış 3 milyar poundun üzerine çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Lewis Hamilton’ın transferi resmileşti

Kaynak: TELE1