Fenerbahçe’den TFF’ye çıkarma

Yayın tarihi: 3 Şubat 2023 Cuma 5:52 pm - Güncelleme: 3 Şubat 2023 Cuma 7:18 pm

Fenerbahçe yönetimi, Adana Demirspor karşılaşmasının ardından Kulüp Başkanı Ali Koç ile birlikte TFF binasına gitti.

Spor Toto Süper Lig’de Fenerbahçe ile Adana Demirspor dün akşam karşı karşıya geldi. Zorlu mücadele 1-1’lik eşitlikle sonuçlandı. Ancak Fenerbahçe yönetimi, Hakem Ali Palabıyık’ın yönetimine tepki gösterdi.

TRT Spor’un haberine göre; sarı-lacivertli kulübün Başkanı Ali Koç ve beraberindeki yöneticiler Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) binasına gitti. Sarı lacivertli yöneticiler saat 16.00’da federasyon yetkilileri ile görüşme gerçekleştirdi.

Fenerbahçe, yarın gerçekleştirilecek olan yılın ilk Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı için çağrıda bulundu.

Sarı-lacivertli kulübün açıklaması şöyle:

“Saygıdeğer Yüksek Divan Kurulu Üyelerimiz, 2 Şubat 2023’te oynanan Adana Demirspor-Fenerbahçe maçının ardından oluşan gündem doğrultusunda, Fenerbahçe Spor Kulübü camiası olarak yüksek bir farkındalık ve kararlılıkla Kulübümüzün atabileceği adımları konuşacağımız, 4 Şubat 2023’te Faruk Ilgaz Tesislerimizde gerçekleşecek yılın ilk Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısına katılımınızı azami seviyede bekliyor; camiamızı Fenerbahçe için hep birlikte sorumluluk almaya, ses yükseltmeye davet ediyoruz.”

“ALİ PALABIYIK STADYUMUMUZA GİREMEZ”

Görüşme sonrası Ali Koç TFF binası önünde açıklamalarda bulundu. Kapsamlı açıklamayı yarın Yüksek Divan Kurulu’nda yapacaklarını belirten Ali Koç, Ali Palabıyık’ın kendileri yönetimde olduğu sürece Fenerbahçe’nin stadyumuna giremeyeceği söyledi.

Koç şunları söyledi:

“Ali Palabıyık bir daha maç alır, almaz… Onu bilemem. Bildiğim bir şey var ki; o arkadaş bir daha bizim stadyumumuza, biz yönetimdeyken giremez. Kendisinin birçok şaibeli maçı var. Yeni değil, eski MHK’nin atamasıdır. Giderayak bombayı bıraktılar. İnşallah yeni MHK, bu sıkıntıları giderir.”

Ali Koç, geçmişte yaptığı yabancı hakem çağrısını da yineledi. Koç, “Sivasspor-Galatasaray maçında yaşananlar, dün Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında yaşananlar, müessesesinin belgesidir. Herkes dün gece yaşananları gördük. Türk hakemlerle bu işin gitmeyeceği ortada” ifadelerini kullandı.

Saadettin Saran: Fenerbahçe ligden çekilmeyi düşünmeli