Fenerbahçe’de kritik gün! Tarihi kongre

Yayın tarihi: 2 Nisan 2024 Salı 9:44 am - Güncelleme: 2 Nisan 2024 Salı 12:01 pm

Haber: Özlem Aktürk

Fenerbahçeli yöneticiler, Trabzonspor maçında yaşanan taraftar teröründen sonra, olağanüstü genel kurul kararı almıştı. Ligden çekilme, Süper Kupa maçına çıkmama gibi kararların tartışılacağı tarihi kongre saat 17.00’de Ülker Stadı’nda yapılacak.

Süper Lig’in 30’uncu haftasında Papara Park’ta oynanan Trabzonspor – Fenerbahçe mücadelesinde adeta taraftar terörü yaşanmış hem maç içinde sahaya atılan yabancı maddelere rağmen mücadelenin ertelenmemesi tepki çekmiş hem de Bordo Mavili taraftarların, Sarı Lacivertli futbolculara saldırması spor camiası ve taraftarlar arasında çok konuşulmuştu.

Trabzon’da taraftar terörü! Fenerbahçeli futbolculara linç girişimi

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yaşanan olayların ardından kulüp yöneticileriyle yaptığı toplantıda olağanüstü kongreye gitme kararı aldıklarını duyurmuştu. Ligden çekilme, Galatasaray’la oynanacak olan Süper Kupa mücadelesine çıkmama ve futbol takımının faaliyetlerini durdurma gibi kararların konuşulacağı tarihi kongre bugün (2 Nisan) saat 17.00’de Ülker Stadyumu’nda düzenlenecek. Kongreye 20 bin Fenerbahçe üyesinin katılması bekleniyor.

YÖNETİM YETKİ İSTEYECEK

Çoğunluk sağlandığı an yönetim, ‘ligden çekilme’, ‘Süper Kupa maçına çıkmama’, ‘başka ligden takım satın alma’ ve ‘futbol kulübünün faaliyetlerini bir süreliğine durdurma’ gibi çeşitli seçenekleri masaya yatıracak. Üyelerden yetki alınırsa son söz Fenerbahçe yönetiminde olacak. Başkan Ali Koç’un konuşmalar için süre sınırlaması istemediği öğrenildi. Bu genel kurulda alınacak kararlar, Fenerbahçe’nin bu sezonki ve önümüzdeki sezondaki geleceğini netleştirecek.

“NEFSİ MÜDAFAA HAKKINI KULLANDILAR”

Yaşanan taraftar teröründen sonra Fenerbahçe’de Bright Osayi-Samuel, Jayden Oosterwolde ve İrfan Can Eğribayat  Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti. Sevk kararlarına Fenerbahçe hukuktan sorumlu yönetim kurulu üyesi Fethi Pekin, sert tepki gösterdi.

Pekin, “Sporcularımız, sahada sadece kendilerini savunmaya çalıştılar. Nefsi müdafaa hakkını kullandılar. Bireyin kendini koruma hakkı gerek ulusal gerekse uluslararası hukuk normlarında temel haklardan biri olarak kabul edilir. Bu hakkın savunulması için sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

“LİGDEN DÜŞÜRÜLSEK BİLE ŞAMPİYONLAR LİGİNE GİDERİZ”

Pekin Fenerbahçe’nin maçlara çıkmama kararının almasının ardından ligden düşürülmesi haline Şampiyonlar Ligi’ne gidebileceklerini belirterek, “Matematik olarak ligi 2. bitireceği için Şampiyonlar Ligi’ne katılabiliriz” ifadesini kullandı.

FENERBAHÇE’YE 400 BİN TL ALİ KOÇ’A 39 BİN TL CEZA

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe’ye resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar nedeniyle 400 bin TL para cezası verdi. Ayrıca Başkan Ali Koç da sportmenliğe aykırı hareketinden dolayı 39 bin TL para cezasıyla cezalandırıldı.

Kaynak: TELE1