Fenerbahçe PFDK cezasına tepki gösterdi

Yayın tarihi: 22 Haziran 2023 Perşembe 9:39 pm - Güncelleme: 22 Haziran 2023 Perşembe 9:39 pm

Fenerbahçe, Başakşehir ile oynana ZTK Finali’nde taraftarların neden olduğu saha olayları nedeniyle para cezasına çarptırılmalarını “mantık dışı” olarak niteledi.

Fenerbahçe, 11 Haziran tarihinde Medipol Başakşehir’i 2-0 yenerek Ziraat Türkiye Kupası’nı kazandığı final maçında “Fenerbahçe taraftarlarının neden olduğu saha olayları” ve “merdiven boşluklarının boş bırakılmaması” nedeniyle PFDK tarafından verilen para cezasına tepki gösterdi.

Sarı lacivertli kulübün sosyal medya hesabından, Mali Kongre’de onaylanan beş yıldızlı logonun fotoğrafıyla yapılan açıklamada İzmir Göztepe Gürsel Aksel Stadyumu’nda oynanan karşılaşmanın tüm süreçlerinin TFF tarafından düzenlendiği belirtilerek verilen karar hakkında “keyfi ve mantık dışı” nitelemesi yapıldı.

“MANTK DIŞI KARARLARDAN DERHAL DÖNÜLMESİ GEREKİYOR”

Fenerbahçe’den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Futbol Takımımızın 11 Haziran 2023 tarihinde Medipol Başakşehir ile oynadığı Ziraat Türkiye Kupası final müsabakasında Kulübümüz Disiplin Kurulu’na sevk edilmiştir. PFDK tarafından “FENERBAHÇE A.Ş.’nin, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 84.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına ve merdiven boşluklarının boş bırakılmaması nedeniyle ise de Kulübümüzün 84.000.-TL ve 237.500.-TL ile cezalandırılmasına karar verilmiştir. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen ve tüm süreçleri (güvenlik-operasyon-tribün organizasyonları) yine TFF tarafından yönetilen final organizasyonunda, kulübümüze sorumluluk atfedilerek cezalandırılması tamamen mantık dışı keyfi bir karardır. Rakiplerimizin maçlarında kötü söz ve tezahüratları görmezden gelen, hiçbir ceza tayinine yer vermeyen TFF ve ilgili kurumlarının, söz konusu Fenerbahçe olduğunda mantık dışı, keyfi kararlara imza attığı gerçeğine bir kez daha şahit olduk. TFF’nin ilgili kurumunun verilen bu mantık dışı kararlardan derhal dönmesi gerektiğini vurgulamak isteriz.”

PFDK’dan Fenerbahçe için 5 yıldızlı forma açıklaması