Fenerbahçe Kadıköy’de gol oldu yağdı: 7-1

Yayın tarihi: 10 Ocak 2024 Çarşamba 9:55 pm - Güncelleme: 10 Ocak 2024 Çarşamba 10:04 pm

Fenerbahçe, ligde ertelenen 16’ncı hafta karşılaşmasında Konyaspor’u konuk etti. Sarı lacivertli ekip, önemli eksiklerle sahaya çıkan rakibini 7-1 mağlup etti.

Fenerbahçe, Süper Lig’de hakem Halil Umut Meler’e yönelik saldırı nedeniyle ertelenen 16’ncı hafta maçında sahasında Konyaspor’u ağırladı.

Konuk ekip karşısında üstün bir oyun sergileyen Fenerbahçe, sahadan 7-1’lık farklı galibiyetle ayrıldı. Sarı lacivertli ekip gollerini Dzeko (3), Mert Müldür, Szymanski, Batshuayi ve Cengiz Ünder’in şutunda Konyasporlu Uğurcan Yazğılı’nın ters vuruşuyla kendi kalesine giden topla buldu.

Konyaspor ise tek golünü Guilherme ile buldu.

Fenerbahçe, bu galibiyetle birlikte ligdeki galibiyet sayısını 16’ya, puanını ise 50’ye yükseltti.

DZEKO’DAN HATTRICK

Fenerbahçe’nin golcü oyuncusu Dzeko ilk yarıda devleşti. Gol perdesini penaltıyla açan Boşnak forvet, 3 gol atarak ilk yarının yıldızı oldu.

SZYMANSKI YİNE ‘SKORER’

Takımın en skorer oyuncularından biri olan Sebastian Szymanski, Konyaspor karşısında da gol ve asistlerine devam etti. Genç oyuncu, karşılaşmada 1 gol 2 asist yaptı.

MERT GOLLE TANIŞTI

Kartal’ın ilk 11’de şans verdiği Mert Müldür, Fenerbahçe formasıyla ilk golünü attı. Müldür’ün performansı taraftarın alkışını aldı.

KARTAL’DAN FARKLI 11

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, İstanbulspor maçında ilk 11’de şans verdiği Miguel Crespo, Cengiz Ünder ve Dusan Tadic’i yedek soyundurdu. Kartal, Miguel Crespo ve Cengiz Ünder’in yerine cezaları sona eren Fred Rodrigues ve İrfan Can Kahveci’yi tekrar ilk 11’de sahaya sürerken, Dusan Tadic’in yerine de Joshua King’e 11’de görev verdi. Kartal, savunma dörtlüsünde Mert Müldür, Serdar Aziz, Jayden Oosterwolde ve Ferdi Kadıoğlu’na yer verdi. Orta ikilide Fred Rodrigues ile İsmail Yüksek forma giyerken, hücumda İrfan Can Kahveci, Sebastian Szymanski ve Joshua King yer aldı. Kartal, gol yollarında ise yine Edin Dzeko’ya güvendi.

KONYASPOR’DA 6 EKSİK

Konuk ekip Konyaspor ise sahaya önemli eksiklerle çıktı. Yeşil beyazlılar, 4 yabancı 2 yerli 11 oyuncusundan sakatlık ve kart cezaları sebebiyle yararlanamadı.

Kaynak: TELE1