Federasyon başkanı milli futbolcuyu dudağından öptü, İspanya karıştı! Başbakandan istifa çağrısı

Yayın tarihi: 22 Ağustos 2023 Salı 6:39 pm - Güncelleme: 22 Ağustos 2023 Salı 6:39 pm

FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nı kazanan İspanya’da federasyon başkanının hareketleri kriz yarattı. İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Rubiales kupa töreni esnasında milli futbolcu Jenni Hermoso’yu dudağından öptü. Başbakan Sanchez, Rubiales’in istifasını istedi.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nı kazanan İspanya Kadın Milli Takımı’nda futbolcu Jenni Hermoso’yu dudağından öpen İspanya Futbol Federasyonu (RFEF) Başkanı Luis Rubiales’e tepki gösterdi.

Sanchez, Madrid’deki Başbakanlık Konutu Moncloa’da düzenlediği basın toplantısında, bir soru üzerine, Hermoso’yu dudağından öpmesinden dolayı eleştirilen Rubiales’in özür içerikli açıklamalarının yeterli olmadığını söyledi.

“KABUL EDİLEBİLİR BİR HAREKET DEĞİL”

İfadelerinde federasyon başkanının istifasını talep eden Sanchez, “Gördüğümüz kabul edilebilir bir hareket değil. Rubiales’in bu olay sonrasındaki özürleri de yeterli değil. Hatta uygun bile değil. Basında gördüğümüz hareketlerine açıklık getirecek adımlar atmaya devam etmesi gerekir” dedi.

RFEF Başkanı hata yaptığını kabul ederek özür dilese de başbakanın yanı sıra bazı bakanlar, siyasetçiler ve sivil toplum örgütleri istifasını istedi.

İspanya Futbol Federasyonu başkanından şampiyonluk töreninde skandal hareket

NE OLMUŞTU?

FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nı finalde İngiltere’yi 1-0 yenerek tarihinde ilk defa kazanan İspanya Kadın Milli Futbol Takımı için Sidney’deki maç sonrasında yapılan madalya töreni ve kutlamalar sırasında RFEF Başkanı Rubiales’in bazı hareketleri tepki çekmişti.

İspanya’nın maçı kazanmasının ardından sevinç gösterisi esnasında şeref tribününden uygunsuz hareketlerde bulunan Rubiales, daha sonra kupa töreninde de İspanyol futbolcu Hermoso’yu dudağından öpmüştü. Jenni Hermoso ise sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayında olayın hoşuna gitmediğini ifade etmişti.

Rubiales, 2022’de federasyon parasıyla cinsel ilişki partisi düzenlemekle suçlanmıştı.