FBI o meşhur hacker araçını kullanmayı düşünüyor

Yayın tarihi: 16 Kasım 2022 Çarşamba 10:00 am - Güncelleme: 15 Kasım 2022 Salı 3:52 pm

FBI’ın hackerların elindeki en güçlü silahlardan biri olan hack aracı Pegasus’u soruşturmalarda kullanmayı düşündüğü ortaya çıktı.

Hackerlar tarafından geliştirilen kötü amaçlı yazılımlar, her geçen daha gelişmiş hale geliyor. Özellikle dark web’de bulunabilen ve yüksek meblağlar karşılığında satılan bu hack araçları, hedef alınan kişilerin kişisel verilerini ele geçirmek ya da benzer amaçlar için kullanılabiliyor. Son yıllarda adını sık sık duyduğumuz bu hack araçlarının başında ise Pegasus adlı kötü amaçlı yazılım geliyor.

Son dönemde yaşanan siber saldırıların pek çoğunda kullanılan Pegasus hackerların başlıca silahı haline gelmiş durumda. Bu gelişmiş hack aracı öylesine etki yarattı ki FBI bile bu aracı kullanmayı düşünüyor.

Pegasus

 

New York Times tarafından yayınlanan bilgiler, FBI’ın bu ayın başında yürüttüğü bir soruşturma sırasında istediği bilgilere erişebilmek için Pegasus’u kullanmayı düşündüğünü ortaya çıkardı. Ele geçirilen bilgiler, FBI yetkililerinin bu hack aracı hakkında bir rapor hazırlayarak yöneticilerine sunduğunu ve soruşturmalarda kullanılması için önerdiğini ortaya çıkardı. Hatırlarsanız bu yılın başında da benzer bir haber gündeme gelmiş ve FBI’ın Amerikalıların telefonlarına erişmek için Pegasus’un başka bir versiyonu olan Phantom’u kullandığını ortaya çıkarmıştı.

FBI direktörü Chris Wray, Pegasus yazılımını aldıklarını kabul etti ama bu aracı soruşturmalarda kullanmadığını söyledi. Sadece nasıl kullanılabileceğini test etmek için bu yazılımı aldıklarını belirtti. Ancak FBI’ın gerekli gördüğü durumlarda benzer hack araçlarını kullanabileceği belirtildi.

FBI gibi bir kurumun bile Pegasus’u kullanmayı düşünmesi, hackerların elindeki araçların en kadar etkili hale geldiğini kanıtlıyor. Hatırlarsanız birkaç ay önce yayınlanan bir siber güvenlik raporunda da hackerların artık devletlerin bile elinde olmayan araçlara sahip olduklarına dikkat çekilmişti.

Volvo yeni elektrikli SUV’u EX90’ı tanıttı