Şiddete maruz kalan kadınları ayrıştırdı: Sizce Seküler camia kimin arkasında durdu Fatmanur Hanım?

Yayın tarihi: 4 Temmuz 2020 Cumartesi 12:25 pm - Güncelleme: 4 Temmuz 2020 Cumartesi 12:57 pm

Saray sözcüsü Fahrettin Altun’un eşi Fatmanur Altun, şiddete maruz kadın kalanları “seküler” ve “muhafazakar” olarak ayrıştırdı. Altun, kendisinin  bu sözlerine tepki gösteren isimlere de “Kadınlar kavgaya geliyor” dedi.

Oyuncu Ozan Güven’in sevgilisi Deniz Bulutsuz’a şiddet uyguladığının ortaya çıkmasının ardından birçok isimden tepki gelmişti. Oyuncular Sendikası da sürecin takipçisi olacaklarını belirtmişti.

Ozan Güven inkar etmişti: Deniz Bulutsuz’un adli tıp raporu ortaya çıktı!

‘SEKÜLER CAMİA ERKEĞİN ARKASINDA KENETLENİYOR’ İDDİASI

Çift maaşlı Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un eşi Fatmanur Altun ise sosyal medyada yaptığı paylaşımda şiddete maruz kalan kadınları ayrıştırarak, “Bence bu ülkede sesleri çıkmıyor ama seküler kadınlar şiddet, horlanma, taciz, manevi şiddet gibi konularda muhafazakar camianın kadınlarından daha zor durumdalar” ifadelerini kullandı.

Çifte maaşını ‘Topunuz gelin, topunuz’ diye savunan Fahrettin Altun’dan sonra bir tehdit de eşinden geldi

Altun, “Şiddet iddiasında muhafazakarları ilk terk eden kendi camiası oluyor. Seküler camia ise erkeğin arkasında kenetleniyor” iddiasında bulundu.

Altun’un bu sözlerine Gazeteci Melis Alphan tepki göstererek, “Sırf sekülerleri gömmek adına böyle temelsiz, hiçbir gerçekliği olmayan tespitleriniz sırıtıyor” dedi.

‘ERKEK ŞİDDETİ GİBİ, ERKEK DAYANIŞMASI DA CAMİA AYIRMIYOR’

Fatmanur Altun FETÖ’nün yayın organında da yazı yazmış!

“Yanılıyorsunuz; erkek şiddeti gibi, erkek dayanışması da camia ayırmıyor” diyen Alphan, şöyle yazdı:

“Yani ifade ettiğiniz gibi seküler kadınlar muhafazakar kadınlardan daha zor durumda değil. Hepsi zor durumda. Ama özellikle aile içi şiddet konu olduğunda, muhafazakar ailedeki kadınlar çok daha zor durumda. Bir kadına şiddetin öznelerini ayrıştırmadığınız kalmıştı, ha buyurun onu da yapın. Ama yapacaksanız bilgiyle yapın, emelleriniz doğrultusunda atıp tutarak değil.”

‘SEKÜLER CAMİA KADINLARI EL BİRLİĞİYLE SUSTURUYOR’

Alphan’ın bu sözlerine de yanıt veren Fatmanur Altun yine temelsiz iddialarını sürdürerek, “Muhafazakarlar şiddet uygulayanı savunmuyor, anlamaya çalışmıyor, aklamıyor, kefil olmuyor. Bunu yapmaya kalkanı da boykot ediyor. Seküler camia ise kendi içindeki şiddeti konuşturmuyor bile. Kadınlar el birliğiyle susturuluyor” ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ TAŞCIER’DEN TEPKİ: MAĞDURLARI KAMPLARA BÖLÜŞTÜREREK ÇÖZÜM ÜRETEMEYİZ

CHP Milletvekili Gamze Taşcıer de Altun’un sözlerine tepki göstererek, “Şiddet gören kadınları ayrıştırmanın soruna nasıl bir faydası olabilir? Kadına yönelik şiddetin ne failinin, ne de mağdurunun siyasi görüşüne, inancına, kimliğine bakmadan şiddetle mücadele etmek zorundayız. Mağdurları kamplara ayırıp bölüştürerek soruna bütüncül çözüm getiremeyiz” dedi.

‘TAMAMEN KADIN SAVUNUSU’ YAPTIĞINI İDDİA ETTİ

Şiddete maruz kalan kadınları ayrıştırmaya çalışan Fahrettin Altun, kendisine tepki verenleri de sosyal medya hesabından paylaşarak, “Tamamen kadın savunusu olan paylaşımlar yapıyorum. Kavgaya kadınlar geliyor” iddiasında bulundu.

KADINLAR, DENİZ BULUTSUZ’LA DAYANIŞMA İÇİNDE

Öte yandan oyuncu Ozan Güven’in sevgilisi Deniz Bulutsuz’u darp ettiği olaya ilişkin birçok ünlü isim ve kadın örgütü tepki gösterdi. Deniz Bulutsuz’la dayanışma mesjı gösteren kadınlar şiddete karşı sessiz kalınamayacağını vurguladı. Ozan Güven’in kimi arkadaşları olaya sessiz kalırken birçok isim kabul edilemez olduğunu söyledi.

Deniz Bulutsuz-Ozan Güven olayında tanık ifadeleri de ortaya çıktı

Deniz Bulutsuz’u darp eden Ozan Güven’in arkadaşları ikiye bölündü