Deniz Bulutsuz’u darp eden Ozan Güven’in arkadaşları ikiye bölündü

Yayın tarihi: 3 Temmuz 2020 Cuma 11:58 am - Güncelleme: 3 Temmuz 2020 Cuma 6:06 pm

Eski sevgilisi Deniz Bulutsuz’a şiddet uyguladığı iddia edilen oyuncu Ozan Güven’in arkadaşları ikiye bölündü. Birce Akalay, Aslı Enver ve Nur Fettahoğlu başta olmak üzere tanınmış sanatçılar Ozan Güven’e tepki gösterirken, Cem Yılmaz açıklama yapmaktan kaçındı. Gazeteci Vito Vitelli ise Güven’in haksızlığa uğradığını savundu.

Deniz Bulutsuz erkek arkadaşı Ozan Güven tarafından şiddete maruz kaldığını duyurmuş, ortaya çıkan Adli Tıp Raporu da şiddeti gözler önüne sermişti. Güven’in arkadaşı Cem Yılmaz konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Yılmaz, “Sevgili arkadaşlar. Kadına şiddet meselesinin ‘tarafı’ olmak diye bir duruşum söz konusu bile değildir. Arkadaşım üzerinden “Sen de bir şey söyle” isteğinizi anlamakla beraber, konu hakkında çok üzgün olmak dışında bir halim yoktur. Yapmayın” ifadelerini kullandı.

Ozan Güven inkar etmişti: Deniz Bulutsuz’un adli tıp raporu ortaya çıktı!

“Sosyal medya üzerinden bu meseleyi yazmak, çizmek istememek ile başka çirkin duyguları, düşünceleri karıştırıp bu sefer siz linç kazanı kaynatıyorsunuz” diyen Yılmaz, “Her şey birbirine giriyor. Çok üzgünüm” demekle yetindi.

Athena Gökhan, Ozan Güven’e önce destek verdi sonra “İroni yaptım” dedi

Gazeteci Vito Vitelli ise Güven’in çok eski arkadaşı olduğunu belirterek, “Böyle bir canilik yapabileceğine inanmam. Kendisiyle konuştum büyük bir haksızlıkla karşı karşıya olduğunu söyledi” ifadelerinde bulundu.

Yaşananlardan sonra pek çok ünlü isim Bulutsuz’a destek oldu.

Bulutsuz’a gelen destek mesajları şöyle:

HADİSE

Türkiye’de her gün kadınlar şiddete uğruyor. Bıçakla ölen, kurşunla ölen, balkondan atılan kaç tane kadının daha ölümüne şahit olacağız? Midem bulanıyor erkeklerin kadınlara uyguladıkları her türlü şiddetten! Bir kadınla bir ilişki yaşıyorsan o senin malın değil! O birinin kızı, kardeşi, ablası, arkadaşı…

Kadını aşağılayan, kendi komplekslerinden, ezik hallerinden kadını yerle bir eden bu erkeklere sadece söyleyeceğim bir laf var; eziksiniz! Hayatınızda ne yaşadıysanız, neyse sorununuz önce çözün, ondan sonra bir kadınla ilişki yaşamaya başlayın! Kadınlar sizin sorunlarınızın ilacı ya da egonuzu tatmin edecek oyuncağınız değil.Bir ilişkide dört duvar arasında neler oluyor bilemeyiz. Her aşkın hikayesi, tartışmaları, kavgaları farklıdır ama ne olursa olsun kadına el kaldıramazsın, nokta! Yeter, kadına şiddete hayır!

DEMET ÖZDEMİR

Can dostumuz Deniz Bulutsuz’un Ozan Güven tarafından canına kasteden düzeyde gördüğü bu şiddet için ne söylemek, nasıl konuşmak gerekir inanın bilmiyoruz. Söylemek istediğimiz binlerce söz varken kelimeler yetersiz kalıyor, kalbimiz sıkışıyor. Bu nasıl bir vicdan, nasıl bir insanlıktır! Bizler bu kolu günleri elimizden geldiği her an Deniz ve ailesinin yanında, ona destek olarak geçirmeye çalışıyoruz fakat o gece yaşadıklarını, gördüklerini onur aklından çıkarmanın, anne ve babasının yüzlerinde gördüğümüz üzüntü ve korkuyu yok etmenin hiç bir yolu yok…

Hiçbir kadına böyle bir şey yaşatmanın bir affı olamaz, bu kabul edilemez! Lütfen haberleri okuyanlar ve kırıcı yorumlarla bulunanlar bir kez olsun Deniz ve değerli ailesi için ellerini vicdanlarına koysunlar. Deniz’in yanında olan, bu süreçte desteğini esirgemeyen tüm dostlarımıza da yürekten teşekkür ediyoruz. Soruşturma sürecinin başladığı bu olayda Türk adaletin, güvenimiz sonsuzdur. Hak eden kişi cezasını alacaktır. Her zaman yanındayız ve seni çok seviyoruz güzel ve temiz kalpli arkadaşım.

HAZAL KAYA

Ne yazacağımı bilemiyorum… Bir saatten fazla fiziksel ve duygusal şiddet uygulamak nedir, aklım almıyor. Umarım çabucak iyileşirsin Deniz… Çok üzgünüm…

BERRAK TÜZÜNATAÇ

Fotoğrafını gördüm Deniz, kalbim parçalandı. Ne yaşanmış olursa olsun, şiddeti aklayamaz, şiddetin bir bahanesi olamaz. Sana, varlığına ve saldırılan her kadına, her zaman elimden geldiğince yalnız olmadığını hatırlatmaya çalışacağım. Yalnız değilsin, yalnız değiliz.

ASLI KIZMAZ

Her defasında aynı üzüntü..

ASLI BEKİROĞLU

Susma, bitsin!

ÖZGE GÜREL

Deniz Bulutsuz sessiz kalmadığın için teşekkür ederim, tüm kadınlar adına. Acını hayal bile edemem. Bu yolda en büyük gücümüz, sesimiz ve dik duruşumuz… Çünkü biliyoruz ki fiziksel ya da psikolojik şiddetin gerekçesi olmaz. Herkes bunu anlayana kadar sesin sesimiz.

BİRCE AKALAY

Kadın’a şiddet asla onaylanamaz. Hele ki bildiğimiz, gördüğümüz, bizzat yaşadığımız onca acıdan sonra. Bugün yıllardır tanıdığım ve benimle aynı düşüncelerde olduğundan emin olduğum arkadaşım Ozan’ın yaşadığı ve yaşattığı bu acıdan son derece üzgünüm. Tek söyleyebileceğim şaşkın ve herkes için sonsuz üzgün olduğumdur.

ASLI ENVER

Şiddetin her türlüsüne hayır.

NUR FETTAHOĞLU

Kendimi bildim bileli, gücüm yettiğince kadına şiddete karşı sesimi çıkardım, çıkarmaya da devam edeceğim. Çünkü her ne olursa olsun bu konuda fikrim değişmez. Şiddet kimden gelirse gelsin her türlüsüne karşıyım, kabul edilemez.

Türkiye’den İngiltere’ye gideceklere 14 günlük karantina muafiyeti