Fatih Terim’in İsveç’teki soyunma odası konuşması gündem oldu! “Türk ülkesinin tapusu Lozan”

Yayın tarihi: 10 Eylül 2023 Pazar 11:32 am - Güncelleme: 10 Eylül 2023 Pazar 11:32 am

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem felaketinin yaralarını sarmak için Euro 2008’de mücadele eden Türkiye ile İsviçre takımları, dostluk maçında karşı karşıya geldi. Maç öncesi Fatih Terim‘in soyun odasında yaptığı konuşma sosyal medyada gündem oldu. Lozan Antlaşması’na atıfta bulunan Terim, “Cumhuriyetimizin 100.yılında Türk ülkesinin tapusunun alındığı Lozan’dayız” ifadelerini kullandı.

Tüm gelirlerinin depremzedelere bağışlanacak olan karşılaşmadan önce soyunma odasında esprili anlar yaşandı. Oyunculara son taktiklerini veren teknik direktör Fatih Terim, kadro açıklamasını unuttu. Bu durumu fark eden Türk futbolunun efsane ismi Nihat Kahveci, Terim’e espriyle yaklaşarak herkesi güldürdü.

KARŞILAŞMA 2-2 BİTTİ

İsviçre 2-0 öne geçti, son 15 dakika kala Arda Turan, Türk asıllı İsviçreli futbolcu Kubilay Türkyılmaz’la forma değiştirdi. Önce Semih Şentürk şık golüyle bizi umutlandırdı, ardından son dakikada da hakemin penaltı kararı sonrasında depremi en derinden yaşayan Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel beyaz noktanın başında hata yapmadı ve skor 2-2’ye geldi.

Fatih Terim’in doğum gününe ünlü akını! Sözlerinden oluşan menü dikkat çekti