Fatih Portakal Kılıçdaroğlu’nun sözlerini üzerine alındı! İsim vereceksiniz

Yayın tarihi: 14 Haziran 2023 Çarşamba 7:51 am - Güncelleme: 14 Haziran 2023 Çarşamba 8:06 am

Gazeteci Fatih Portakal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Kalemini satan ve onurlu davranmayan bir anlamda kendisini yargıç yerine koyan gazetecinin gazeteciliğini sorgulamak benim görevimdir” sözlerine hitaben “Kimi kastediyorsanız cesaretiniz varsa söyleyeceksiniz. İsim vereceksiniz” ifadelerini kullandı.

Sözcü TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal geçtiğimiz gün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yine Sözcü Tv ekranlarındaki sözlerini “Biz sizin askeriniz değiliz ki, biz böyle yandan fondaş falan da değiliz. Siz kime böyle doğru bulmazsınız doğru bulursunuz, onun yetkisi sizde değil. Gururla ayrılabilirsiniz. Bu şekilde pişkinlik içerisinde bulunuyorsunuz” diyerek eleştirdi.

Portakal’ın eleştirisi üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında, “Beklediğimizi alamadık. Yani kazanamadık. Arkasından elbet ki eleştiri gelecekti. Tamamını saygıyla karşılıyorum. Ama kalemi eline alıp da ön yargıyla hareket edenlerin gazeteciliğini sorgulamak da benim görevimdir.  Kalemini satmayan. Onurlu gazetecilik yapan haklı eleştirilerini her zaman yazan bütün gazetecilere saygım vardır. Ama kalemini satan ve onurlu davranmayan bir anlamda kendisini yargıç yerine koyan gazetecinin gazeteciliğini sorgulama da benim görevimdir” ifadelerini kullandı.

TEPKİ YAĞDI

Portakal’ın bu sözlerinin ardından kendisine sosyal medyada tepki yağdı.

PORTAKAL’DAN YANIT

Fatih Portakal ise bu sözlerin üzerine bir açıklama daha yaparak, “Ben paramı alın terimle kazandım. Algı yaratıyorsunuz. Kimi kastediyorsanız cesaretiniz varsa söyleyeceksiniz. Ama o cesaret yok sizde. Eleştirmek en doğal hakkımız. Lütfen cesaretli bir liderseniz, kimmiş bu kalemini satanlar açıklarsanız. Açıklayamazsanız yazıklar olsun size. İsim vereceksiniz. Bizim sizi eleştirme hakkımız var çünkü kaybettiniz” dedi.