Fatih Camii imamını bıçakla yaralayan saldırgan için istenen ceza belli oldu!

Yayın tarihi: 25 Ocak 2024 Perşembe 1:23 pm - Güncelleme: 25 Ocak 2024 Perşembe 1:44 pm

Fatih Camii’nde imam ile 2 kişiyi bıçakla yaralayan ve tutuklanarak cezaevine gönderilen şüpheliye yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, şüphelinin 2 ayrı suçtan 3 kişiye karşı toplam 34 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

İstanbul’daki Fatih Camii içerisinde slogan atan Ö.S., cami imamı Galip Usta tarafından uyarılınca, Usta’yı ve öğrencisi Bilal Erdem’i 8 Ocak Pazartesi akşamı bıçakla yaraladı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca ifadesi alınan Ö.S., “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan ertesi gün (9 Ocak) tutuklandı.

Saldırgan hakkında 19,5 yıldan 34 yıl altı aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Galip Usta ile Bilal Erdem’in bıçakla, Yusufcan İslam’ın da darp sonucu yaralandığı olayla ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı.

İddianamede, sanık Ö.S.’nin, Galip Usta ve Bilal Erdem’e yönelik “kasten öldürmeye teşebbüs etmek” suçundan 18 yıldan 30 yıla kadar, Yusufcan İslam’a yönelik “kasten yaralama” suçundan da bir buçuk yıldan dört buçuk yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Bıçaklı saldırıya uğrayan Fatih Camii imamı olay anını anlattı

NE OLMUŞTU?

8 Ocak 2024’te yatsı namazından hemen önce Fatih Camii’ne giren Ö.S., sloganlar atarak camide huzursuzluk çıkardı. Bunun üzerine cami imamı Galip Usta, Ö.S.’yi uyardı ve camiden çıkmasını istedi. Ö.S., üzerinde bulunan bıçakla imam Usta’ya saldırdı ve kalbinin üzerinden yaraladı. Saldırgana müdahale etmeye çalışan hafızlık öğrencisi Bilal Erdem’i ise sırtından bıçakladı.

Saldırgan, güvenlik güçlerinin kısa sürede müdahalesiyle yakalandı. Yaralılara ilk müdahale sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapıldı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Ö.S.’nin babası H.S. de ifadeye çağırıldı.

Galip Usta ile Bilal Erdem’i yaralayan saldırgan Ö.S. tutuklandı. Ö.S.’nin babası H.S. ifadesinde oğlunun iki kere evlenip boşandığını ve bir süredir işlerinin kötüye gittiğini, bundan bir-iki ay önce ise dini konulara merak sardığını söyledi.

Kaynak: TELE1