Faralya’da ağaç kıyımı! “Ormanı yakmak ile kesmek arasında fark yok”

Yayın tarihi: 20 Haziran 2023 Salı 5:00 pm - Güncelleme: 20 Haziran 2023 Salı 5:00 pm

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yer alan ve 80’den fazla kelebek türünün yaşadığı Kelebekler Vadisi’nin de sınırları içerisinde olduğu Faralya Mahallesi’nde deniz kıyısındaki ormanlık alanda tesis ve yapı inşaatı için gerçekleştirilen ağaç kesimlerine Faralya Gönüllüleri tepki gösterdi.

Muğla Fethiye’de 80’den fazla kelebek türünün yaşadığı Kelebek Vadisi’nin de içinde olduğu Faralya Mahallesi’nde inşaat için ağaç kesimi başlatıldı.

Ağaç katliamına tepki gösteren Faralya Gönüllüleri, Sümbeki Burnu A Tipi Mesire Yeri’nin işletme hakkının 20 yıllığına Kırtur Turizm İnşaat Taahhüt Elektrik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne kiraya verilmesinin ardından bölgede yoğun bir ağaç kesimin gerçekleştiğini ve tarihi Likya Yolu’nun da tahrip edildiğini duyurdu.

“TÜM CANLILARIN HAKKINI SAVUNUYORUZ”

Vatandaşlar, geçen yılki orman yangınlarını da hatırlatarak, yangınlara karşı gece-gündüz nöbet tuttuklarını ve ağaç kesimleriyle yangınlar arasında fark olmadığını belirtti.

Paylaşımda şu ifadeler yer aldı: “Fethiye’nin eşsiz koylarını barındıran, Faralya sakinlerinin, yangınlara karşı korumak için gece-gündüz, yaşlı-genç demeden nöbet tuttuğu, gözü gibi baktığı Faralya ormanlarını, kıyılarını Kırtur yangın yerine çeviriyor. Ormanı yakmak ile kesmek arasında hiçbir fark görmüyoruz! Yangınlarda olduğu gibi şimde de kimden gelirse gelsin her türlü talan, tahribata karşı duruyor ve tüm canlıların yaşam hakkını savunuyoruz.”

Katarlılardan boğazda ağaç katliamı!