Faiz artışını değerlendiren Remzi Özdemir seçim sonrasını işaret etti

Yayın tarihi: 21 Mart 2024 Perşembe 2:24 pm - Güncelleme: 21 Mart 2024 Perşembe 3:45 pm

Haber: Özlem Aktürk

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faizi yüzde 50’ye çıkardı. Merkez Bankası’nın faiz kararına ilişkin konuşan Özdemir, “Seçim sonrası daha agresif, daha sert bir Merkez Bankası’nı görebiliriz, sıkılaştırmayı görebiliriz” dedi.

Merkez Bankası’nda Para Piyasaları Kurulu (PPK) toplantısı sona erdi. Merkez Bankası faizi 500 baz puan artırarak yüzde 50’ye çıkardığını açıkladı.

Ülkü Çoban’ın “Faiz kararı açıklandı. Yüzde 50 olarak açıklandı. Yüzde 45’ten yüzde 50’ye bir yükseltiş, 500 baz puanlık bir yükseltiş. Burada bir mesaj var mı?” sorusuna yanıt veren ekonomi yazarı Remzi Özdemir, şunları söyledi:

“Kesinlikle mesaj var. Artık bu saatten sonra Merkez Bankası rüşdünü ispat etmiştir, diyor ki ‘Ben bağımsızım. Evet, Saray 45’e kadar izin verdi ama yeri geldiğinde ben bu silahı çekmekten korkmam’. Bu çok önemlidir. Dövizdeki paniğin sonuna geldik diyebiliriz. Seçim sonrası daha agresif, daha sert bir Merkez Bankası’nı görebiliriz, sıkılaştırmayı görebiliriz. Evet, benim şu andan itibaren gerçekten bu Merkez Bankası’na olan inancım arttı. Çünkü, bugün biz gerçekten beklemiyorduk. Gerçi son bazı yabancı kurumların raporlarında 50’ye çıkartabileceğini söylüyorlardı ama gerek Mehmet Şimşek’in tavrı gerekse Saray’ın tavrı bunun olmayacağı yönündeydi. Bu çok önemli bir mesaj oldu.”

Kaynak: HABER MERKEZİ