Failin ‘Ben yaktım’ dediği 3 Suriyeli için itfaiye raporu

Yayın tarihi: 24 Aralık 2021 Cuma 1:49 pm - Güncelleme: 24 Aralık 2021 Cuma 1:49 pm

İzmir’de 3 Suriyeli işçinin yakılarak öldürülmesiyle ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı yayınladığı ön raporda yangına ısıtıcının sebep olabileceği belirtildi.

İzmir’de 16 Kasım’da yakılarak öldürülen üç Suriyeli ile ilgili polisin yürüttüğü soruşturma sürerken, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı yangın ile ilgili hazırladığı ön raporunu tamamladı.

Buna göre yangının, çalışır vaziyetteki elektrikli ısıtıcının yakınındaki yatakları tutuşturması sonucu çıkmış olabileceği belirtildi.

İzmir’de Suriyeli üç genç yakılarak öldürüldü

GASPTAN YAKALANAN FAİL ‘BEN YAKTIM’ DEDİ

Yangından 14 gün sonra Seferihisar ilçesinde şans oyunları bayisi işleten bir çiftin para ve değerli eşyalarını gasbedip, bıçakla yaralayarak kaçan Kemal Korukmaz, polisteki ifadesinde, Suriyeli işçilerin kaldığı yerdeki yangını kendisinin çıkardığını söyledi.

Korukmaz, JİTEM adına çalıştığını ve kendisine sürekli olarak notlar geldiğini ve bu notlar arasında ‘temizle’, ‘temizliğe başla’ gibi ifadeler bulunduğunu öne sürerek bunları ‘Suriyelileri öldürmek’ şeklinde algıladığını söyledi. Korukmaz, işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede hem yangın hem de gasp nedeniyle tutuklandı.

Korukmaz’ın avukatı ise savcılığa verdiği dilekçesinde, müvekkilinin akli dengesinin yerinde olup olmadığını belirlenmesi için adli muayene talep etti. Öte yandan emniyet yetkilileri, itfaiyenin ön raporuna göre yangının elektrikli ısıtıcısından çıkmış olabilme ihtimalinin yüksek olduğunu belirterek, soruşturmanın sürdüğünü söyledi.

Yakılarak öldürülen 3 Suriyeli için Meclis’e önerge

Yakılarak öldürülen Suriyelilerin aileleri: Adalet istiyoruz