İzmir’de Suriyeli üç genç yakılarak öldürüldü

Yayın tarihi: 22 Aralık 2021 Çarşamba 12:46 pm - Güncelleme: 22 Aralık 2021 Çarşamba 6:00 pm

İzmir’de Suriyeli üç genç işçi uykudayken üzerlerine benzin dökülerek yakıldı. Ağır yaralanan ve hastaneye kaldırılan gençler burada yaşamını yitirdi. İHD olayla ilgili detaylı bir rapor hazırlayacak.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, İzmir’de bir kişinin Suriyeli üç genç işçinin uykudayken üzerlerine benzin dökerek yaktığını ve gençlerin üçünün de hayatını kaybettiği açıkladı. TELE1’in görüştüğü Emniyet’ten bir yetkili olayı doğrulayarak, zanlının cezaevinde olduğunu söyledi.

Olayla ilgili detaylar detaylar henüz yayınlanmazken, ölen gençlerin 23 yaşındaki Mamoun al-Nabhan, 21 yaşındaki Ahmed Al-Ali ve 17 yaşındaki Muhammed el-Bish olduğu öğrenildi.

“ŞAHIS CEZAEVİNDE, OLAYIN NEDENİNİ BİLMİYORUZ”

TELE1’in görüştüğü Emniyet Genel Müdürlüğü’nden bir yetkili olayla ilgili şunları söyledi: “Olay birkaç gün önce olmuş. Ekipler Güzelbahçe’nin Siteler Mahallesi’nde bir barakada yangın ihbarı için gitmişler. Yangın söndürüldükten sonra barakanın içinde üç Suriyeli’nin cesetlerini bulmuşlar. Daha sonra kamera görüntüleri bakılınca orada çalışan bir şahsın yangını çıkardığı ortaya çıkıyor. Yangını çıkaran kişi Suriyeli değil. Şahıs şu an cezaevinde, olayın nedenini biz bilmiyoruz.”

“UYURKEN BENZİN DÖKÜP YAKMIŞ”

Öldürülen gençlerden Mamoun al-Nabhan’ın kardeşi Gazete Duvar’a konuştu ve şunları kaydetti: “Biz 5 yıl önce geldik Türkiye’ye. Kardeşim 23 yaşındaydı. Bir hafta sonra evlenecekti. Fabrikada çalıştıkları yerde uyurken mazot benzin döküp sonra da yakmış. Olaydan sonra bir hafta hastanede kaldı. Bir hafta sonra öldü. Diğer arkadaşları ise zaten bir gün sonra öldüler. O zaman hiç kimseye haber vermedik çünkü polis kimseye anlatmamamızı istedi. ‘Bir şüpheli var, onu yakalayalım öyle haber verin’ dediler.

Sonra polis yakaladı, o kişinin olduğunu ispatladılar. Türk tarafları basına neden haber vermediler onu da bilmiyorum. Katil bizimle aynı fabrikadan taş alıyordu. İsmi Kamal. Neden oldu, neden yaptı kimse bilmiyor. Sonradan da iki tane Türkiyeli’yi bıçakladığını biliyoruz…”

İHD TAKİPTE: DETAYLI RAPOR HAZIRLANACAK

Olay sonrası devreye giren İnsan Hakları Derneği (İHD) ise bugün hayatını kaybedenlerin gençlerin aileleriyle görüşmeler yapıldığını ve daha sonra konuyla ilgili bir detaylı bir rapor hazırlanacağını açıkladı.

OLAY YERİ GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞILDI

Mülteci Medyası Derneği Başkanı Deysem Siti, Twitter hesabından 3 gencin kaldığı ve olayın yaşandığı barakaya ilişkin fotoğrafları paylaştı.