Fahrettin Koca’dan ‘İstanbul adaylığı’ sorusuna yanıt

Yayın tarihi: 22 Ağustos 2023 Salı 8:31 am - Güncelleme: 22 Ağustos 2023 Salı 8:31 am

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gazeteci İsmail Saymaz’ın yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olup olmadığı sorusuna, “Asla gündemimde yok” yanıtını verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olacağına yönelik iddialara yanıt geldi. Sözcü’den İsmail Saymaz’a konuşan Koca, “İstanbul’a aday mısınız?” sorusuna  şu yanıtı verdi:

“Gerçekten ben bakanlığa, sağlığa, kendi işime odaklıyım. Asla gündemimde yok. Sağlık Bakanıyım. Bakanlığa odaklıyım. Emin ol, böyle. Benim dışımda insanlar konuşuyor. Hiç de hoşuma gitmiyor.”

Saymaz’ın sorduğu sorular ve Koca’nın yanıtları şöyle:

“Neden gitmiyor?

Benim adıma birileri gündem yapıyor. Bakan olarak yapmam gereken işlerle meşgulüm. Başka bir gündemim yok.

İstanbul’a yakıştırılmak hoş değil mi?

Ama sürekli böyle gündeme getiriliyor olmak, benim dışımda birtakım spekülasyonlar yapılıyor olması doğru bir şey değil. Sorumlu olduğum bir iş var. 85 milyona karşı yapmam gerekenler var. Bunlara odaklı olmak durumundayım.

Bir gün Cumhurbaşkanı talep ederse yok mu diyeceksiniz?

Bu benim gündemimde değil. Cumhurbaşkanımızın gündeminde ne kadar olduğu hiçbirimizin bildiği bir durum değil. Senaryolar veya spekülasyonlar üzerine yorum yapmanın doğru olduğu kanaatinde değilim.”

Kulis! Fahrettin Koca İstanbul adaylığında açık ara önde