Fahrettin Altun’dan The Economist’in Recep Tayyip Erdoğan kapağına tepki

Yayın tarihi: 19 Ocak 2023 Perşembe 11:49 pm - Güncelleme: 19 Ocak 2023 Perşembe 11:49 pm

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İngiliz The Economist’in AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yer aldığı Türkiye konulu kapağına tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İngiliz The Economist dergisinin “Türkiye’nin eli kulağında diktatörlüğü – Erdoğan imparatorluğu üzerine özel haber” başlıklı manşetine tepki gösterdi. Fahrettin Altun, “Klişelerle, yanlış bilgilendirmelerle ve apaçık propagandalarla Türk demokrasisinin sonunu ilan etmek zorunda hissediyorlar sanki” ifadelerini kullandı.

Altun’un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar şu şekilde:

“Yine başlıyoruz! The Economist, Türkiye’nin entelektüel olarak tembel, donuk ve kasıtlı olarak cahil tasvirini geri dönüştürüyor. Klişelerle, yanlış bilgilendirmelerle ve apaçık propagandalarla Türk demokrasisinin sonunu ilan etmek zorunda hissediyorlar sanki.

Ülkemiz, zorluklarımızı nasıl çözeceğimize dair hararetli tartışmaların olduğu bir başka seçim dönemine doğru gidiyor. Gerçek bir demokratik siyaset yaşanıyor ve muhalefet stratejilerini aylardır belirlemeye çalışıyor.

Türk demokrasisinin canlılığı ve halkımızın siyasi sistemini sahiplenmesi çok güçlü. The Economist’in Türkiye’de gerçekte neler olup bittiği hakkında haber yapma zahmetine asla girmeyeceğinden eminim. Sadece şüphelenmeyen okuyucuları üzücü durumları hakkında uyarmak istiyorum!”