Altun yangın yardımlarına “devleti zayıflatmak için” dedi yurttaşlardan tepki yağdı: Yeter artık dış güçler safsatası

Yayın tarihi: 2 Ağustos 2021 Pazartesi 8:42 am - Güncelleme: 2 Ağustos 2021 Pazartesi 1:08 pm

Türkiye yangın felaketi ile boğuşuyor. Sosyal medyada yurttaşlar #helpturkey etiketiyle yardım kampanyası başlattı. Çift maaşlı İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medyada başlayan kampanyalar için “İdeolojik saiklerle, devletimizi aciz göstermek, devlet- millet birlikteliğimizi zayıflatmak amacıyla başlatılmıştır” ifadelerini kullandı. Altun’un açıklamasından sonra AKP Trolleri sosyal medyada #WeDontNeedHelp etiketiyle kampanya başlattı. Altun’un açıklamalarına çok sayıda tepki de geldi.

Çift Maaşlı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, orman yangınlarıyla ilgili sosyal medyada yapılan paylaşımlara ilişkin açıklamada bulundu. Altun, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, sözde yardım kampanyasının Türkiye’yi aciz göstermeyi amaçladığını açıkladı. Altun’un bu açıklamalarına sosyal medya kullanıcıları, “Yeter artık bu dış güçler safsataları” diyerek tepki gösterdi.

‘DEVLET- MİLLET BİRLİKTELİĞİMİZİ ZAYIFLATMAK AMACIYLA BAŞLATILDI’

Türkiye’nin güçlü olduğuna işaret eden Fahrettin Altun, şu açıklamada bulundu:

“Ülkemizi etkisi altına alan orman yangınlarıyla devletimizin tüm imkanları seferber edilerek mücadelemiz devam etmektedir. 35 ilimizde 129 yangının 122’si kontrol altına alınmıştır. Türkiye’miz güçlüdür. İyi niyetli her yardım ve katkı milli birlikteliğimizin gereğidir. Ancak bu akşam itibariyle yurt dışından ve tek merkezden organize edilen sözde yardım kampanyası ideolojik saiklerle, devletimizi aciz göstermek, devlet- millet birlikteliğimizi zayıflatmak amacıyla başlatılmıştır. Türkiye’miz güçlüdür. Devletimiz dimdik ayaktadır. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi yitirdiğimiz canlar dışında bütün kayıplarımızı telafi edecek, içimizi yakan bu ateşi söndüreceğiz.”

Habertürk’ten Fahrettin Altun’a yanıt

‘RESMİ MERCİLERE İTİMAT EDELİM’

Sosyal medyada, mesaj gruplarında ve forumlarda yayılan bilgilerin pek çoğunun yalan olduğunu kaydeden Altun, “Bugün böyle bir doğal afet durumunda dahi bu türden yalanları yayanların tuzağına düşmeyelim. Lütfen resmi mercilerin açıklamalarına itimat edelim” dedi.

 

Altun’un yardım açıklamalarına Sosyal medyadan tepki yağdı:

Bir sosyal medya kullanıcısı yaptığı paylaşımda,  “#helpturkey başlığı yüzünden ülkenin işgale uğrayacağını düşünüp #WeDontNeedHelp diyenler, bu  arkadaşlara girişte pasaport dahi sormadı” ifadelerine yer verdi.

 

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’de sosyal medyada yürütülen kampanya için, “Amaçları yangını söndürmek değil yangına körükle gitmek olan, özellikle sosyal medya üzerinden troll hesaplarla yalan-yanlış bilgileri kamuoyuna servis eden alçaklar şunu iyi bilin. Aziz Devletimiz ve milletimiz bunun da hesabını size soracaktır” ifadelerini kullandı.