Fahiş fiyatları protesto etmek amacıyla sosyal medyada boykot kampanyası başlatıldı. 20-21 Nisan’da kafe ve restoranlara gitmiyoruz” denilen kampanya ünlü isimlerden de destek görürken, Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın canlı yayında ‘boykot‘ açıklaması dikkat çekti.

Türkiye iktidarın yanlış politikaları nedeniyle uzun süredir ekonomik krizle boğuşurken, fahiş fiyatlara karşı sosyal medyada bir kampanya başlatıldı. “Fırsatçılığa son vermek için herkesi katılmaya davet ediyoruz” denilerek yapılan çağrıda vatandaşların 20-21 Nisan’da kafe ve restoranlara gidilmemesi istendi. Sosyal medyada yayınlanan boykot çağrısına dair afişte “Küçülmüş porsiyonlar, kalitesi düşmüş içerikler ile bize sunulan fahiş fiyatlı yemeğe boykot!” ifadeleri kullanıldı. ‘#fahişyemeğeboykot’ etiketiyle gündem olan kampanyaya ünlü isimler de destek verdi.

Peynir fiyatlarına zam geliyor!

‘KİM FAHİŞ FİYAT UYGULUYORSA VATANDAŞ ONU BOYKOT ETMELİ’

Çağrının kim tarafından yapıldığı bilinmezken, Ticaret Bakanı Ömer Bolat CNN Türk canlı yayınında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.  Yoğun denetimlerle fahiş fiyat uygulayanlara karşı uygulamaların hızlıca devreye alındığını belirten ve bu kapsamda cezaların artırılması için bir çalışma yaptıklarını anlatan Bolat, şöyle devam etti:

“Stokçuluk noktasında da kanunda alt sınır 100 bin liraydı, şu andaki uygulamamız 353 bin lira firma başına, bunu da 800 bin liraya yükselteceğiz. Üst sınır ise 2020’deki kanunda 2 milyon liraydı, şu an 7 milyon 65 bin lira olarak uygulanıyor, teklifimiz 11 milyon liraya çıkarmak. Amansız bir mücadele yapacağız. Geçici kapatma uygulaması da gelecek. 15 güne yakın geçici kapatma uygulaması da teklif arasında. Kim fahiş fiyat uyguluyorsa vatandaşın onu boykot etmesi gerekir. Hem bize şikayet edebilir hem de alışveriş yapmayarak o işletmeyi cezalandırmak mümkün.”

MHP’den CHP’ye geçen belediye giderayak 8,7 milyon liralık gezi düzenlemiş

‘REKABET KANUNU’NDA BU DEĞİŞİKLİKLERİ YAPACAĞIZ’

Stokçuluk ve karaborsacılıkla mücadele için Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu getirildiğini söyleyen Bolat “Fahiş fiyat artışıyla ilgili olarak getirilen rekabet kanununda bu değişiklikleri yapacağız inşallah. Fahiş fiyat artışına karşı alt sınır uygulaması, 2020’de çıkan kanunda 10 bin lira yazıyordu, 2024 yılı başında rakam değer artışından sonra 52 bin 500 liraya çıkmıştı, bizim teklifimiz 80 bin liraya çıkarmak. Üst sınırda da 100 bin lira yazıyordu, değer artışından sonra 525 bin liraya yükselmişti, bunu da 800 bin liraya çıkaracağız. Teklifimiz bu ama parlamento ne karar verirse o. Mutlaka caydırıcı olacaktır, önemli olan uygulamaları tavizsiz şekilde yapmak” ifadelerini kullandı.

Mesut Kocagöz’ün ANET’teki yöneticiliği teleferiğin bakıma gireceği gün sona ermiş

Özgür Özel, Erdoğan’la görüşme için tarih verdi