F1’de korkunç kaza! Alev topunun içinden çıktı

Yayın tarihi: 30 Kasım 2020 Pazartesi 5:12 am - Güncelleme: 30 Kasım 2020 Pazartesi 5:19 am

Formula 1 (F1) pilotu Romain Grosjean, Pazar günü Bahreyn Grand Prix’sinde otomobilinin alevler içinde kalmasına neden olan korkunç bir kazada ölümden döndü. Ateş topuna dönüşen ve ikiye bölünen araçtan sağ çıkan Grosjean, hastaneden mesaj gönderdi.

Grosjean, daha ilk turda, Daniil Kvyat ile küçük bir temas sonrası üçüncü virajın ardından pistten çıktı ve Haas arabası bariyerlere çarptı. F1 aracı çarpma anında patladı ve ikiye bölündü.

Fransız sürücü, birkaç saniye sonra mucizevi bir şekilde alevlerin arasından çıktı ve hemen yol kenarındaki acil servislere yöneldi. 34 yaşındaki Grosjean yarış kaskı ve ateşe dayanıklı yarış tuniği ile yanan enkazdan fırladı ve pist görevlileri ona hızla yangın söndürücü sıktı.

Haas takım müdürü Günther Steiner, “Çok hızlı olan kurtarma ekiplerine teşekkür etmek istiyorum” dedi. “Polis memurları ve FIA ​​çalışanları harika bir iş çıkardılar, korkunçtu” dedi.

Haas F1 takımı yaptığı açıklamada , Grosjean’ın Bahreyn Grand Prix’sinin açılış turunda düştükten sonra yaklaşık 20 saniye alevler içinde kaldıktan sonra iki elindeki yanıklar için tedavi edilmek üzere Bahreyn Savunma Kuvvetleri Hastanesinde bir gece tutulacağını söyledi .

HASTANEDEN VİDEO YAYIMLADI

Romain Grosjean, korkunç kazada ciddi bir yara almadan kurtulduktan sonra Pazar günü hastane yatağından bir mesaj gönderdi .
Grosjean, Insagram’daki video gönderisinde yaralanmalarını ayrıntılı olarak ele almadı, ancak hayatını kurtardığı için övgü alan halo güvenlik cihazını övdü. Grosjean bir Instagram videosunda ellerini kıvırarak “Herkese merhaba, sadece iyi olduğumu söylemek istedim. Tüm mesajlar için çok teşekkür ederim.” dedi.

HAMİLTON: ALDIĞIMIZ RİSK ŞAKA DEĞİL

Yedi kez dünya şampiyonu olan Lewis Hamilton, Twitter’da şöyle yazdı: “Romain güvende olduğu için çok minnettarım. Vay be … Aldığımız risk şaka değil, hayatımızı tehlikeye attığımızı unutanlar için bu spor ve yapmayı sevdiğimiz şeyler için. Romain’in bundan güvenli bir şekilde uzaklaşması için attığımız büyük adımlar için FIA’ya teşekkür ederiz. ”