Eyüpsultan’da restorana silahlı saldırı! 2’si ağır 5 yaralı

Yayın tarihi: 11 Aralık 2023 Pazartesi 10:06 am - Güncelleme: 11 Aralık 2023 Pazartesi 12:51 pm

Sokaklarda giderek artan çatışma ve şiddet olaylarının sıklıkla haberlere konu olduğu Türkiye’de, bireysel silahlanma her geçen gün artarak güvenlik zafiyetini bir kez daha ortaya koyuyor. İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde saat 23.00 sıralarında bir restorana kimliği belirsiz motosikletli kişiler tarafından pompalı silahla saldırı düzenlendi. Saldırıda restoranda bulunan müşterilerden 2’si ağır olmak üzere 5 kişi yaralandı.

Türkiye’de bireysel silahlanma tehlikeli boyutlara ulaştı. İddiaya göre, kimliği belirsiz motosikletli kişiler tarafından restorana pompalı silahla saldırı düzenlendi. Restoranda oturan müşterilere kurşun yağdıran saldırganlar 2’si olmak üzere 5 kişiyi yaraladıktan sonra olay yerinden hızla uzaklaştı.

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından ağır yaralanan Emirhan Erslan ve Baran Karaçay ile diğer yaralılar Feride Aydoğan, Asım Aydoğan, Mohannad Mahgush çevredeki hastanelere kaldırıldı. Silahlı saldırının olduğu restoranın camları tuzla buz olurken yerlerdeki kan izleri dikkat çekti. Polis ekipleri ise olay yerinden kaçan saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.

‘Kahramanlar Operasyonu’nun ardından bireysel silahlanma yeniden gündemde!

Kaynak: TELE1