Evren simülasyonu bilim insanları için mümkün görünüyor

Yayın tarihi: 3 Aralık 2022 Cumartesi 7:00 am - Güncelleme: 2 Aralık 2022 Cuma 11:31 am

Evren simülasyonu bilim için büyük sır. Simülasyon teorisi birçok insanın kafasında büyük oranda yer edinmeyi başardı. Peki simülasyon teorisi tam olarak ne anlama geliyor?

Aslına bakacak olursak bu daha çok evrenin tasarlanması ile ilgili. Başka bir canlı veya güç tarafından evren tasarlandı.

 

Bu teoriye göre hepimiz bir bilgisayar programının ürünüyüz. Fizikçi Melvin Wopson derin bir şekilde bu konuyu ele aldı. Ona göre algoritmalar ve bilgisayarlar aslına bakacak olursak bizi ortaya çıkardı. 1980 yılından beri devam eden bu teori bilim insanları tarafından yavaş yavaş kanıtlanıyor. Ancak bunun kesin bir sonuca varacağı henüz netleşmedi.

Evren simülasyonu

Evrenin tamamen bir simülasyondan oluştuğunu kanıtlayacak deneyler yapmak isteyen ünlü fizikçi Vopson yaklaşık olarak 219 bin dolara ihtiyacı olduğunu söyledi. Kendi geliştirdiği projesi ile birlikte evrenin simülasyon olduğunu kanıtlayabileceğini düşünüyor.

 

Bu projesini hayata geçirebilmek için bağış kampanyası düzenleyen ünlü fizikçi şimdilik 219 bin doların sadece 1000 dolarını biriktirebildi. Ancak o hedefinden vazgeçmiyor. Evrenin matematiksel olduğunu ve tamamen bilgiden doğmuş olabileceğini kanıtlamak istiyor.

Ünlü fizikçi tarafından yapılan açıklamalara baktığımızda kendisi her bir elektronun bilgi sakladığını söylüyor. Tüm temel parçacıklar bilgi içerdiği için insanın simülasyon ürünü olma ihtimali oldukça güçlü. Vopson bunu kendi projesinde kanıtlamaya hazır olduğunu söyledi.

Evren simülasyonu bilim açısından büyük bir öneme sahip. Ünlü fizikçi Eğer bunu kanıtlayabilirse bambaşka kapılar aralamış olacak. Peki sizce evren gerçekten de bir simülasyon ürünü mü? Konuyla ilgili fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

1.2 milyar dolarlık MetaVerse evreni hayalet şehre döndü