Evren Özalkuş TELE1’e veda etti

Yayın tarihi: 3 Kasım 2023 Cuma 6:52 pm - Güncelleme: 3 Kasım 2023 Cuma 9:03 pm

TELE1’de 2017’den beri Ana Haber Bülteni sunuculuğu ve Yayın Kurulu Üyeliği yapan Evren Özalkuş kanalımıza veda etti. TELE1 çalışma arkadaşımız Evren Özalkuş için kamuoyuna açıklama yaptı. Emekleri için Özalkuş’a bir kez daha teşekkür ediyor kurumsal açıklamamızı aşağıda paylaşıyoruz. 

TELE1’DEN EVREN ÖZALKUŞ AÇIKLAMASI

Türkiye’nin bağımsız medya kurumlarından TELE1’de, 2017 yılından beri Ana Haber Bülteni sunuculuğu, haber merkezi yöneticiliği, program yapımcılığı ve Yayın Kurulu Üyeliği gibi görevleri büyük bir başarıyla yerine getiren Evren Özalkuş, kanalımızdan ayrılıyor.

Evren Özalkuş, TELE1’i etkili bir haber kanalı yapan değerlerin yerleştirilmesinde, yayın konsepti ve ekran politikasının oluşturulmasında büyük payı olan arkadaşlarımızdan biriydi.

Arkadaşımızın ayrılma kararı, tamamen kendisine ait bir tasarruf olarak gelişti. Ancak, Evren Özalkuş’un aldığı karara saygı duymakla birlikte, çok sevdiğimiz ve başarılı bir çalışma arkadaşımızın ayrılması nedeniyle üzgün olduğumuzu özellikle belirtmek isteriz.

Özalkuş, çalışma yaşamına ara vererek bir süre dinleneceğini kanal yönetimine bu yılın ilk aylarında bildirmişti. Ancak Genel Yayın Yönetmenimiz Merdan Yanardağ’ın haksız ve hukuksuz şekilde tutuklanması nedeniyle bu kararını ertelemişti.

Özalkuş, o zor günlerde de bütün gücüyle kanalımızın yaşatılması ve geliştirilmesi için çalıştı. Bunu unutmayacağız. Cesareti, profesyonelliği, açık sözlülüğü, bilgisi ve birikimi ile milyonlarca izleyiciye ulaşan Evren Özalkuş’un, kendisinin de vurguladığı gibi, TELE1’e katkıda bulunmayı sürdüreceğine inanıyoruz. Diğer taraftan, TELE1 de her zaman arkadaşımızın yanında olacaktır.

Evren Özalkuş’a, bugüne kadar kanalımıza yaptığı katkıları, dostluğu, çalışkanlığı, samimiyeti ve özverisi nedeniyle çok teşekkür ediyor, yeni yaşamında başarılar diliyoruz.

Kamuoyu ve sektörün bilgilerine sunarız.

Saygılarımızla.

3 KASIM 2023

TELE1 Yönetimi ve Yayın Kurulu

EVREN ÖZALKUŞ, TELE1’E GÖZYAŞLARIYLA VEDA ETTİ

Evren Özalkuş TELE1’deki son yayınını gerçekleştirdi. Özalkuş TELE1 ekranlarına ve izleyicisine gözyaşlarıyla veda ederken konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Şimdi bizden bir haber… Bu haberi benden duymanızı istedim.. Yapacağım en zor sunumlardan biri olacağını şimdiden söyleyeyim.. Bir hikaye sona eriyor.. Benim ve TELE1’in birlikteliğinin hikayesi.. yaklaşık 7 yıldır ailem gibi gördüğüm ve varlığı için elimden geleni yaptığım TELE1’den bugün ayrılıyorum. Az önce son bültenimi sundum. Çok zor.. ‘Peki bu kadar zor da neden ayrılıyorsun?’ diyeceksiniz, doğal olarak. Ben de diyeceğim ki, ‘Bazen insan, hayatı için bazı planlar yapıyor. Hayata geçirmek için de bazı ayrılıklar yaşamak zorunda kalabiliyor’. İşte o ayrılıklardan biri de bu…

Şunu hemen belirtmek isterim; daha önce alınmış bir kararın ertelenmiş uygulaması bu hayata geçecek olan. Aslında 14 Temmuz’da veda edecektim TELE1’e. Genel Yayın Yönetmenimiz Merdan Yanardağ ile konuşarak, TELE1’den ayrılışım için o tarihe karar vermiştik. Ancak 26 Haziran’da Merdan Yanardağ haksız ve hukuksuz bir biçimde cezaevine sokulunca, doğal olarak bu kararı erteledim.

TELE1’in ne kadar çok sevdiğimi, 7 yıl boyunca burada çok mutlu, huzurlu çalıştığımı bilmenizi isterim. Yaptığım çalışmak değildi aslında TELE1 çatısı altında, Cumhuriyet ve TELE1’in ilkeleriyle bu ülkenin geleceği için mücadele etmekti. Umarım görevimi layıkıyla yapmış, TELE1’in yüzünü kara çıkartmamışımdır.

Kısa bir ara vereceğim yayıncılık hayatıma. Biraz dinleneyim diyorum. Sonrasında hayat önüme ne çıkartır, şimdiden bilmiyorum. Ben gidiyorum ama sizin TELE1’i yalnız bırakmayacağınızı biliyorum. Gözüm arkada kalmasın.

Tek tek isim sayamayacağım için özür dileyerek; TELE1 ailesinde yer alan tüm benden yaşça küçük arkadaşlarıma, bana gençlik aşıladıkları ve sayelerinde yeni nesle ait pek çok şey öğrendiğim için, benden yaşça büyük olanlara, benim ben olmamda sağladıkları büyük katkılar için, ki varlıkları yeter, çok ama çok teşekkür ediyorum.

TELE1 ailesinin içinde olmak benim hayatımda bir onur madalyasıdır. Ben bu gururu bu onuru ömür boyu taşıyacağım. Bundan sonra da bana gösterdiğiniz sevgiye, ilgiye layık işler yapacağımdan şüpheniz olmasın. Hoşçakalın.”

MERDAN YANARDAĞ’DAN EVREN ÖZALKUŞ’A VEDA

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ açıklaması sonrası Özalkuş’a tüm TELE1 ailesi adına canlı yayında çiçek verdi. Yanardağ bu esnada yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“TELE1 gibi bu ülkenin onuru için, temizliği için mücadele edne bir kanala bugüne kadar evrdiğin destek, özverin, samimiyetin, çalışkanlığın, profesyonelliğin için çok teşekkür ediyorum. Bütün arkadaşlarımız adına bu çiçeği verdim. Bu çiçeğin güzelliğinde ve temizliğinde, tazeliğinde bir iş arkadaşlığı sundun bize. Karar senin, biz bu karara saygı gösterdik. Sizi ikna edemedik.  Bu karara saygı duymakla birlikte çok üzgün olduğumuzu da belirtiyorum. Bütün arkadaşlarımızın görüşü bu yönde.

Yaşamında bundan sonra çok başarılı olacağına inancım tam. TELE1 hep yanında olacak, hep birlikte olacak TELE1. TELE1 adına, bütün çalışanlar adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Mutluluk ve başarılar diliyorum”

EVREN ÖZALKUŞ İÇİN VEDA PARTİSİ DÜZENLENDİ