Evinin önünde öldürülen Mehmet’in katili eşinin sevgilisi çıktı 

Yayın tarihi: 1 Ağustos 2023 Salı 7:49 pm - Güncelleme: 1 Ağustos 2023 Salı 8:02 pm

Karaman’da evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda ölen Mehmet Başar’ı vuran kişinin eşi E.B.’nin sevgilisi M.B. olduğu saptandı. Cinayetle ilgili Başar, M.B. ve beraberindeki 4 kişi tutuklandı.  

Karaman’ın İmaret Mahallesi 169 Sokak’ta 30 Temmuz günü Mehmet Başar, evinin önüne gelen biri kadın 3 kişi ile bilinmeyen nedenle tartışmaya başladı. Çıkan kavgada Başar, tabanca ile açılan ateş sonucu göğsünden yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine adrese polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kanlar içinde kalan Başar, ambulansla kaldırıldığı Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

Karaman Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, Mehmet Başar cinayetinin ardından kaçan şüphelilerin tespit edilmesi için çalışma başlattı. Ekipler, bölgedeki tüm mobese ve güvenlik kameralarını inceleyip şüphelilerin olay yerinden kaçtığı otomobili ve otomobilin içerisinde bulunan Başar’ın eşi E.B. ile M.B., T.K., F.H.Ş., S.A. ve G.T.’nin olduğunu belirledi.

Şüpheliler evlerinde yapılan operasyonla gözaltına alındı.

Şüphelilerin polisteki ifadelerinde, Mehmet Başar’ın eşi E.B. ile M.B. ve T.K.’nın Başar’ın evinin önüne geldiği M.B.’nin Mehmet Başar’a 2 kez ateş ettiği, diğer 3 şüphelinin ise olay yerine 150 metre ilerideki parkta bekledikleri öğrenildi.

Öte yandan E.B.’nin Mehmet Başar ile bir süredir ayrı yaşadıkları cinayeti işleyen M.B. ile ilişkisi olduğu öne sürüldü. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.