Evinden deprem yardımları çıkan emniyet müdürü adli kontrolle serbest

Yayın tarihi: 5 Mart 2023 Pazar 10:24 am - Güncelleme: 5 Mart 2023 Pazar 2:50 pm

Deprem bölgesinde bir emniyet müdürünün depremzedeler için gönderilen birçok malzemeyi evine götürdüğü iddia edildi. Emniyet müdürü “hırsızlık” suçundan hakimliğe sevk edildi. Savcılık, emniyet müdürünün adli kontrolle serbest bırakılmasın itiraz etti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeye birçok güvenlik görevlisi yardım organizasyonları ve güvenliğin sağlanması amacıyla görevlendirildi. Tekirdağ’da görev yapan  Emniyet Müdürü  Y.I’da bu kapsamda Gaziantep’in İslahiye ilçesinde görevlendirildi. Y.I, 26 Şubat’ta görevinin sona ermesi sonrası resmi otobüsle Tekirdağ’a döndü. Ancak; otobüsle depremzedeler için hazırlanan birçok yardım malzemesini de Tekirdağ’a getirdiği ileri sürüldü.

Kocaeli’nde rüşvet aldığı iddia edilen savcı tutuklandı

YARDIM MALZEMELERİ EVİNDEN ÇIKTI

Habertürk’ün haberine göre; ihbar üzerine Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla emniyet müdürü gözaltına alındı. Y.I’nın evinde yapılan aramada; 1 Jeneratör, 2 Büyük Çadır, 5 Siyah Renkli Ara ve Bağlantı Kablosu, 9 Şişme Yatak, 5 Uyku Tulumu, 5 Seyahat Çantası, 7 Bere, 2 Bot, 2 Yağmurluk Kaban, 5 Yağmurluk Üstü, 1 Yağmurluk Altı, 4 Küçük Çadır, 15 kilo Köpek Maması, 3 Elektrikli Isıtıcı ve Kettle Isıtıcıya el koyuldu.

ADLİ KONTROLLE BIRAKILDI, SAVCILIK İTİRAZ ETTİ

Gözaltına alınan Emniyet Müdürü Y.I. adliye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından da “hırsızlık” suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Ancak; hakimlik emniyet müdürünü adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Savcılık bu karara itiraz etti.