Evinden çıkartılmak istenen vatandaş üzerine benzin döküp kendini yakmaya kalkıştı

Yayın tarihi: 26 Ekim 2023 Perşembe 5:10 pm - Güncelleme: 26 Ekim 2023 Perşembe 5:10 pm

Antalya‘da İsmail Başboğa, dört senedir yaşadığı eve tahliye için gelen icra memurlarını görünce üzerine benzin döküp kendini yakmaya kalkıştı. Başboğa, “Ya kendimi yakacağım ya da sokakta yatacağım” dedi.

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde bulunan evde oturan İsmail Başboğa, kira artışı ve ödemeleri konusunda ev sahibiyle anlaşmazlık yaşadı. Tahliye kararını uygulamaya gelen icra memurlarını karşısında gören Başboğa, içerisinde benzin olan bidonu üzerine döktü. Olayı görenler durumu bildirdi. İhbarla adrese polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Polisleri kendisine yaklaştırmayan Başboğa, itfaiye ekiplerinin de uzaklaşmasını istedi.

KOMŞUSU İKNA ETTİ

Olayı gören iki komşusu, Başboğa’nın yanına gidip, ikna etmeye çalıştı ancak başarılı olamadı. Daha sonra Başboğa’yı ikna eden başka bir komşusu elindeki benzin bidonunu alıp, polis ekiplerinin yanına götürdü. Ekip aracına bindirileceği sırada evden eşyalarını alacağını ifade eden Başboğa’ya, polis de eşlik etti. Evine giren Başboğa üzerini değiştirip, eşyalarını aldıktan sonra icra memurlarının tahliye tutanağını imzaladı. Bu sırada icra memurunu avukat sanan Başboğa, bağırdı. Bunun üzerine icra memuru, avukat olmadığını dile getirince Başboğa, özür diledi.

‘YA KENDİMİ YAKACAĞIM YA SOKAKTA YATACAĞIM’

İsmail Başboğa, “4 senedir kirasını ödediğim halde bankadan parasını çekmiyor. 4 yıl sonra evin kapısına geldi. Banka hesaplarını bloke ettirmiş ve ‘Bu adam bana para ödemiyor’ diye avukatını devreye sokarak, beni bu duruma düşürdü. Oturduğum küçücük, tek oda daireye de 10 bin TL istedi. Nereye gideceğim. Ya kendimi yakacağım ya da sokakta yatacağım. Adalet değil; bu” dedi. Başboğa, daha sonra polis aracına alınarak ifadesi için polis merkezine götürüldü.

Antalya’dan İstanbul’a gidiyordu: 15 yolcunun olduğu otobüs alev topuna döndü!