Eti Maden çalışanları “Keyfi değil liyakatlı atama” istedi

Yayın tarihi: 3 Ocak 2023 Salı 12:38 pm - Güncelleme: 3 Ocak 2023 Salı 6:42 pm

Eti Maden‘de yükselme sınavında usulsüzlük yaşandığını dile getiren çalışanlar, “Keyfi değil liyakatlı atama” talebiyle eylem düzenledi.

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu ve Enerji İş Sendikası, yükselme sınavında usulsüzlük yaşandığı iddiasıyla Eti Maden Bandırma İşletme Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

“YÜKSELME SINAVI İLE BAŞLAYAN OLUMSUZLUKLAR”

Enerji İş Sendikası Genel Başkanı Ekim Devrim Yıldıran, Eti Maden’de Ekim ayında gerçekleşem “Görevde Yükselme Sınavı” ile başlayan olumsuzluklar yaşandığını söyledi.

Ekim Devrim Yıldıran, “Eti Maden ne mevcut yöneticilerin ne de siyasilerindir. Eti Maden dün olduğu gibi yarınlarda da emekçilerin elinde yükselen, ülkemize katma değer katan güzide bir kurum olarak yüce Türk Milletinindir ve hep öyle kalacaktır” ifadelerini kullandı.

“BU YANLIŞLARDAN BİR AN ÖNCE VAZGEÇİLMELİ”

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Özgür Aras ise keyfi değil liyakatlı atama talep ettiklerini belirtti.

Özgür Aras, “Bu arkadaşların sicil notları memuriyet hayatları boyunca hep ‘A’ olmasına rağmen bir anda mı yaptıkları yöneticilik görevleri için yetersiz oldukları anlaşılmıştır? Görev yeri değişikliklerinin; mülakat sonuçlarına itiraz edip, haklarını dava yoluyla arama çabası ile mi ilgisi vardır? Sendikal tercihleri midir görev yeri değişliklerinin nedeni? Ayrıca mevzuata aykırı bir şekilde, vekalet listesinde; bir başmühendisin bir normal mühendisin altında görevlendirilmesi yapılan uygulamanın ne kadar keyfi olduğunun göstergesidir. Bu yanlışlardan bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini belirtiyor ve konfederasyon olarak yapılan tüm yanlış uygulamalara karşı Anayasamızdan doğan idari ve hukuki itiraz haklarımızı kullanacağımızı ifade ediyoruz. Hiçbir kamu emekçisi kendisini yalnız hissetmesin, yanlarında 200 bin kişilik Birleşik Kamu İş ailesi olduğunu unutmasınlar” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasına CHP İl Başkanı Erden Köybaşı, İYİ Parti İl Başkanı Özlem Ural, İYİ Parti Bandırma İlçe Başkanı Necmi Sert, önceki dönem Belediye Başkanı Dursun Mirza, Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, sendika ve sivil toplum örgüt temsilcileri katıldı.

Eti Maden İşletmeleri 4.7 milyon liralık 13 araç kiraladı