Eskişehir’de belediye otobüsü şoförü bıçaklandı

Yayın tarihi: 21 Şubat 2022 Pazartesi 10:49 am - Güncelleme: 21 Şubat 2022 Pazartesi 10:49 am

Eskişehir’de ir belediye otobüsü şoförü, otobüse kartsız binmesine izin vermediği bir kadının yakını tarafından 3 kez bıçaklandı. Hayati tehlikesi bulunmayan şoförün tedavisi sürüyor.

Eskişehir’in Tepebaşı ilçesine bağlı Muttalip Mahallesi’nde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne ait 26 BL 511 plakalı otobüsün şoförü Barış Odabaşı, bir kadının otobüse kartsız binmesine izin vermedi. Kadın, otobüs şoförüyle yaşadığı tartışmanın ardından telefonla yakını G.P.’ye haber verdi.

Son durakta bekleyen otobüsün yanına gelen G.P., tartıştığı otobüs şoförünü darp ettikten sonra belinden çıkardığı bıçakla bacağından ve karnından yaralayıp kaçtı. İlk müdahalesi olay yerine çağırılan sağlık ekiplerince yapılan Odabaşı, ambulansla Eskişehir Şehir Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

‘HAYATIMI ZOR KURTARDIM’

Yaşadıklarını anlatan Odabaşı, tanımadığı bir kadının otobüse kartsız olarak binmek istediğini ve ardından yakınının gelip kendisini bıçakladığını belirterek şunları söyledi:

“Belediye otobüsünün şoförüyüm. Muttalip son durağa geldim. 10 dakika vaktim vardı, bir mola yapayım dedim. O sırada kartsız bir yolcu geldi. Yolcunun kartı olmadığı için ‘HES kodunuz yok, alamam’ dedim. O esnada şüpheli bana saldırdı ve karın kısmımdan, bacak kısmımdan olmak üzere üç kere bıçakladı. Tamamen öldürmeye teşebbüs etti. Hayatımı zor kurtardım.”

BAŞKAN BÜYÜKERŞEN’DEN TEPKİ

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, olaya sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Büyükerşen, “Haftanın yedi günü özveriyle çalışan ve emekleri dolayısıyla her zaman minnet duyduğumuz otobüs şoförlerimizden Barış Odabaşı’nın görevi başında biletsiz otobüse binmek isteyen bir yolcunun yakını tarafından bıçaklı saldırıya uğradığını üzüntüyle öğrendim. Sevgili Barış’ın sağlık durumunun iyi olması en büyük sevincimiz. Kendisine ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, adli sürecin takipçisi olacağımızın kamuoyunca bilinmesini istiyorum” dedi.