Eski sevgilisini darbeden erkeğe ‘iyi hal’ indirimi!

Yayın tarihi: 4 Kasım 2022 Cuma 4:11 pm - Güncelleme: 4 Kasım 2022 Cuma 4:11 pm

Eğlence merkezinde tartıştığı eski sevgilisi Burcu Can Eşmen’i zorla otomobile bindirip darbettiği gerekçesiyle yargılanan Ozan Baskın’a mahkeme heyeti, ‘İyi hal’ indirimi uygulayarak 3 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde bulunan bir eğlence merkezine geçtiğimiz yıl kız arkadaşıyla giden Burcu Can Eşmen’in yanına, hakkında uzaklaştırma kararı bulunan eski erkek arkadaşı Emre Özer geldi. Özer, tartıştığı Eşmen’i, kalabalığın arasından zorla çıkartıp, kapının önünde bekleyen Ozan Baskın’ın kullandığı aracın arka koltuğuna bindirerek uzaklaştı. O anlar güvenlik kameraları tarafından da kaydedildi. Emre Özer tarafından araçta dövüldüğü öne sürülen Eşmen’i, aracın kırmızı ışıkta durmasıyla yardım çığlıklarını duyanlar kurtarıp hastaneye götürdü. Olay sonrası yakalanan Emre Özer tutuklanırken, sürücü Ozan Baskın ise serbest bırakıldı.

DURUŞMA GÖRÜLDÜ

Her iki sanık hakkında 8’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak’ ve ‘hakaret’ suçlarından dava açıldı.
Karar aşamasına gelen davada Emre Özer ile Ozan Baskın’ın yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya tutuksuz sanıklar ile mağdur Burcu Can Eşmen ve sanık avukatları ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili katıldı. Son sözleri sorulan sanıklar, yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Duruşmada söz alan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın vekili ise sanıklara verilecek cezada indirim uygulanmamasını talep etti.

İYİ HAL İNDİRİMİ

Kararı açıklayan mahkeme heyeti, her iki sanığa, ‘Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak’ suçundan 4 yıl hapis vezası verip, duruşmadaki iyi hallerini dikkate alan cezayı 3’er yıl 4’er aya indirdi. Mahkeme hakimi Emre Özer’e ayrıca, ‘Hakaret’ suçundan 87 gün hapis cezası verip, bunu günlüğü 20 TL’den 1740 TL para cezasına çevirip, hükmün açıklanmasını geri bırakılmasına karar verdi.