Eski milli voleybolcu Dünya Baltacıoğlu hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 29 Aralık 2022 Perşembe 7:34 pm - Güncelleme: 29 Aralık 2022 Perşembe 7:34 pm

Eski milli voleybolcu Dünya Baltacıoğlu, 67 yaşında hayatını kaybetti.

Türkiye Voleybol Federasyonu, eski milli voleybolcu Dünya Baltacıoğlu’nun hayatını kaybettiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada, “Türkiye voleybolunun en büyük efsanelerinden Dünya Baltacıoğlu’nun aramızdan ayrılışının derin üzüntüsü içerisindeyiz. Her zaman bir abi sıcaklığında çevresine yaklaşımı, bulunduğu ortama neşe katan karakteriyle hatırlayacağımız Dünya abimizin yüce hatırasının önünde saygıyla eğilirken, ruhunun şad olmasını diliyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

FENERBAHÇE’DEN BAŞSAĞLIĞI

Fenerbahçe Kulübü de 1989-90 ve 1990-91 sezonlarında Fenerbahçe forması giymiş olan Baltacıoğlu için başsağlığı mesajı yayınladı. Kulübün sitesinde yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi:

“Kulübümüzün 5330 sicil numaralı Yüksek Divan Kurulu Üyesi, eski voleybolcumuz ve Fenerbahçe Televizyonu yorumcusu Dünya Baltacıoğlu’nun vefat haberini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

1989-90 ve 1990-91 sezonlarında Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımımızın formasını giyen Dünya Baltacıoğlu, bir dönem FB TV’de ‘Smaçör’ programında da yorumculuk yaptı.

Merhum Dünya Baltacıoğlu’na Allah’tan rahmet; kederli ailesi, yakınları ve camiamıza başsağlığı dileriz.”

DÜNYA BALTACIOĞLU KİMDİR?

14 Temmuz 1955 yılında dünyaya gelen Dünya Baltacıoğlu,, profesyonel anlamda voleybola başlayarak 19 sene boyunca Türkiye ve İtalya’da bir çok önemli takımda oynadı. 125 kez milli formayı giyen Baltacıoğlu, FIVB Plaj Voleybolu Dünya Konseyi’nin bir üyesi ve Sportsnet Group’un organizasyondan sorumlu yönetim kurulu üyesiydi.

Dünya Baltacıoğlu kariyerinde Altınyurt, Vinylex İstanbul, Eczacıbaşı, Birra Taxis Chieti, Allegrino Lanciano, Arçelik İstanbul, Fenerbahçe ve Galatasaray formalarını giydi.