Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman’ın koronavirüs nedeniyle öldüğü doğrulandı

Yayın tarihi: 18 Mart 2020 Çarşamba 10:43 pm - Güncelleme: 19 Mart 2020 Perşembe 6:51 pm

Eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman’ın (80) koronavirüsü nedeniyle öldüğü başhekimlik tarafından teyit edildi. Sağlık Bakanı Koca da “Aytaç Yalman’ın ilk testi negatif çıktı, çevresi tarandı, eşi pozitif çıktı. Aytaç Yalman’la birlikte hayatını kaybeden vaka sayımız 3 kişi oldu” dedi.

İlk olarak Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk’ün gündeme getirdiği Aytaç Yalman’ın koronavirüsten öldüğüne ilişkin iddiayı başhekimlik doğruladı.

“EŞİ VE KIZ KARDEŞİ KARANTİNA ALTINDA”

Yalman’ın eşi ve kızının hali hazırda karantina altına olduğu iddia ediliyor.

İddia ilk kez, Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk tarafından gündeme getirilmişti.

Öztürk, yaptığı açıklamada “GATA’ya sevk ediliyor. Orada malum virüs tanısı konuluyor. Evine gitmek istiyor ve bir kaç gün sonra hayatını kaybediyor. Hiçbir tören yapılmadan defnedililyor. Eşi ve kız kardeşi de karantinada tutuluyor” ifadelerini kullanmıştı.

“TÖRENSİZ DEFNEDİLDİ”

İlk tetkikler sonrası komutana koronavirüs olduğu söyleniyor. Ancak Yalman, pazar günü kendini iyi hissettiğini söyleyerek eve gitmek istiyor. Birkaç saat sonra ise yaşamını yitiriyor. Yalman’ın törensiz ve arkadaşlarına dahi haber verilmeden defnedildiğini iddia eden Öztürk, bu durumun iddiaları güçlendirdiğine dikkat çekiyor.

BAKAN KOCA: BAŞTA NEGATİF SONRA POZİTİF OLABİLİR

“Hacettepe, Ankara, Çapa, Cerrahpaşa dahil olmak üzere eğitimleri verildi. Sayın Paşamız Aytaç Yalman Paşa’nın vefatıyla ilgili net ifade etmek istiyorum. Eski GATA denilen hastanemize müracaat ediliyor. Gelir gelmez entübe ediliyor. Daha önce KOAH tanısı ile takip edilen bir hasta. Yaklaşık 6 saat sonra da ex kabul ediliyor. O dönemde yapılan test de negatif çıkıyor. Fakat klinik bulgusu, özellikle giderek de yaygınlaşınca; akciğer ve benzeri KOAH Olmasına rağmen şüpheli olabilir düşüncesiyle çevresi taranıyor. Orduevi olmak üzere, herkes taranıyor. Testleri pozitif çıkanlar oldu, ne zaman dün? Bu durumda böyle bir vakada başta negatif sonra pozitif olabilir mi? Olabilir. Biz bunu yeni tanıyoruz. Başta pozitif olup, üç gün sonra negatif olan, yedi gün sonra pozitif olan vakamız da var. Biz bunu yeni tanıyoruz. Bir pencere dönemi olduğu söyleniyor.”