Eski İYİ Partili Ethem Baykal’dan seçim gecesi Akşener iddiası! “Kahkaka atıyordu”

Yayın tarihi: 25 Kasım 2023 Cumartesi 10:56 pm - Güncelleme: 26 Kasım 2023 Pazar 12:14 am

İYİ Parti’de başlayan tartışma büyümeye devam ediyor. Eski İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Avukat Ethem Baykal; Meral Akşener’in GİK Üyesi Arzu Önşen’e parmak sallayarak “Genel kurulda bu para pul işlerini karıştırısanız, bu konulara girerseniz sizin içinizden geçerim” dediğini söyledi. Baykal konunun yargıya da taşındığını belirterek dosyayı da canlı yayıdna gösterdi. Baykal ayrıca 28 Mayıs gecesi Akşener’in kahkaha attığını da söyledi.

İYİ Parti’de başlayan tartışma devam ediyor. Son olarak TELE1 canlı yayınına katılan eski İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Avukat Ethem Baykal Akşener’in GİK Üyesi Arzu Önşen’i tehdit ettiğine dair iddiaları gündeme getirdi.,

“DİKBAYIR’I TACİZDEN ATAMAZLAR”

Baykal, programda Ümit Dikbayır’ın taciz iddialarından dolayı partiden atılamayacağını belirterek, “Bu tüzükte de var. 18 ay, bir buçuk yıllık zaman aşımı var. Tüzükte de var. 5 yıl önce olmuş bir taciz olayını çünkü işten başka bir sebepten atmışlar” dedi.

“BALLI TUZAK”

Baykal şunları söyledi:

“Bir ballı tuzak olayı var, bir kadın olayı daha var. Bir önceki özel kalem görevini yapan kişiyle ilgili de buna benzer… Biri üzerine salındı, o erkekti. ‘Ballı Tuzak’. Casusuk filmlerinde var, ceza davalarında var. Özel kalem değişikliğine gitme sebebi açıklanmadı ama bu yazıldı, basında dedikodu tarzında. Bunların muhattapları o şahıstır.

Ben o zaman disiplin kurulu üyesiydim. Bize GİK’ten veya Akşener’den birşey gelmezse soruşturma açamıyoruz. Ben şikayetler alıp ilettiğim zaman bir yerde tıkanıyordu. Zaten Meral Akşener ile yollarımızın ayrılmasını gerektiren nedenler bunlardır. Örtbas”

Kemal Özkiraz: İYİ Parti anketlerde yüksek göstermem için bana para teklif etti

AKŞENER’DEN ÖNŞEN’E TEHDİT İDDİASI

Baykal, bundan önceki son GİK toplantısında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in GİK Üyesi Arzu Önşen’i “Sizin içinizden geçerim dediğini aktardı. Önşen’in bu ‘tehdit’ sonrası seçimlerden çekildiğini söyleyen Baykal “Seçme seçilme hakkını şartlı tehditle engelledi Meral Akşener. Bir kadını, bir kadın genel başkan tehdit ediyor” dedi

Konuyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na Önşen’in başvuruda bulunduğunu ve konunun yargıya taşındığını da aktaran Baykal TELE1 ekranlarında dosyayı da gösterdi.

“PARA PUL İŞLERİNİ KARIŞTIRIRSANIZ SİZİN İÇİNİZDEN GEÇERİM”

Dosyada Meral Akşener’in Önşen’e yönelik ifadeleri şöyle yer aldı:

“-Arzu, madem öyle çık karşıma aday ol Arzu! Senin içinden geçerim!

-Adayını çıkar, ya da aday ol, karşıma çık. Size lazım olan imzayı ben toplayacağım, çıkın karşıma aday olun(parmak sallayarak) ama genel kurulda bu para pul işlerini karıştırısanız, bu konulara girerseniz sizin içinizden geçerim”

“SEÇİM GECESİ KAHKAHA ATIYORDU”

Baykal açıklamalarında ayrıca, 28 Mayıs seçimlerine de değindi. “Akşener seçimi kaybetmekten memnundu” ifadelerini kullanan Baykal, “Seçim gecesi genel merkezde kahkaha atarken (Meral Akşener) istifaya davet etmiştim. Cumhurbaşkanlığı yardımcılığını kaybetmiş bir genel başkan kahkaha atar mı?” ifadelerini kullandı.

Kaynak: TELE1