Kemal Özkiraz: İYİ Parti anketlerde yüksek göstermem için bana para teklif etti

Yayın tarihi: 25 Kasım 2023 Cumartesi 10:13 pm - Güncelleme: 26 Kasım 2023 Pazar 1:06 pm

Eski Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz TELE1 canlı yayınında önemli iddialarda bulundu. Özkiraz, İYİ Parti’nin kendilerini yüksek gösterme karşılığında para teklif ettiğini söyledi.

İYİ Parti’de art arda gelen istifalar sonrası başlayan ‘kayıp para’ tartışması devam ediyor. Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın ihraç sürecine kadar gelen tartışmalara Avrasya Araştırma Eski Başkanı Kemal Özkiraz da TELE1 canlı yayınında yaptığı açıklamalarla katıldı.

Dikbayır’ı çok iyi tanıdığını ve taciz suçlanası hariç hiçbir konuda ‘temiz’ bulmadığını söyleyen Özkiraz, TELE1’de yayınlanan ve Ülkü Çoban’ın sunduğu Gündem Özel programında, siyasi partilerin anket şirketlerine elden, kayıt dışı para verilerek ısmarlama anketler yapıldığını söyledi.

“İYİ PARTİ BANA PARA TEKLİF ETTİ”

Kendisine de İYİ Parti’den daha önce böyle bir teklif geldiğini belirten Özkiraz şu ifadeleri kullandı:

“İYİ Parti bana böyle bir teklif yapmıştı. Hem de Ümit Dikbayır yapmıştı, Meral Akşener’in selamıyla. Ben bunu o dönem kabul etmedim hatta WhatsApp mesajıyla reddetmeyi tercih ettim ki, yarın benim anketlerimde istemedikleri sonuçlar çıkarsa ‘Kemal Özkiraz bizden para istedi’ diyemesinler diye.”

“KILIÇDAROĞLU’NUN KAZANABİLECEK ADAY GÖZÜKMEMESİNİ İSTEDİLER”

“Ümit Dikbayır beni Sakarya’da yemeğe davet ederek çok da yüksek bir miktar aylık ödeme yapılacağını söyleyerek anketlerde İYİ Parti’nin yüksek çıkartılmasını hatta temmuz ayından sonra ana muhalefet partisi gibi gözükmesini istedi. İttifak açısından asıl problem şuydu ki birinci istekleri Kemal Kılıçdaroğlu’nun asla kazanabilecek bir oy oranında gözükmemesiydi.”

“KILIÇDAROĞLU AÇIKLAMAMA İZİN VERMEDİ”

“Ben o gün bunu Kemal Kılıçdaroğlu’na anlattım, ekran görüntüsünü gösterdim. Kemal Kılıçdaroğlu’ndan bunu açıklamak için defalarca izin istememe rağmen ittifakın ruhuna zeval gelmemesi için izin vermedi, ben de açıklamadım”

Özkiraz, durumu o dönem İYİ Parti’li olan Aytun Çıray’a da aktardığını ve buna karşı çıktığı için partiyle arasının açılmaya başladığını belirtti.

“YÜZDE 20’LİK ANKETİ REKLAM OLARAK YAYINLADILAR”

“3-6 mart arasında doğrudan Meral Akşener’in oğluyla alakalı bir araştırma şirketi, İYİ Parti’nin ajansı üzerinden Türkiye’deki çok büyük Twitter hesaplarına yüzde 20’lerde olduğunu gösteren anketleri haber gibi servis ettiler. Sordum ‘İYİ Parti’den reklam olarak geldi’ dediler.”

ALTILI MASA TOPLANTISI ÖNCESİ MANÜPİLATİF ANKET

“İyi Parti Şunu yaptı bir çok adı sanı bilinmemiş şirketlere Her altılı masa toplantısının olduğu gün Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanamayacağını gösteren anketler yayınladılar. Meral Akşener’in araştırma şirketleriyle ilişkileri zaten biliniyordu. Bir parti araştırma firmalarına neden para versin ki, derdi bilimsel veri değilse… Bilimsel veri üretmem için bana iş teklif edilmedi.”

Kaynak: TELE1