Eski İçişleri Bakanı Erdoğan’ın sözlerini yorumladı! Korku başladı

Yayın tarihi: 5 Ocak 2022 Çarşamba 2:11 pm - Güncelleme: 5 Ocak 2022 Çarşamba 2:11 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin bir toplantısında skandal sözler kullandı. Erdoğan muhalefeti hedef alıp, “Muhalefet sokaklara dökülecekmiş, 15 Temmuz’u görmediniz mi” sözleriyle tehdit etti. Erdoğan’ın sözlerine muhalefetten peş peşe yanıtlar geldi.

TELE 1’e konuşan eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Erdoğan’ın tehdit içeren sözlerini “Korku ve panik yaklaştı” ifadeleriyle yorumladı.

Tantan şunları söyledi: “Bu korku ve panik onlara tehdit yaptırıyor. Tehditle yandaşlarını da tutmaya çalışıyor. Bir iktidar ile Türkiye tutsak edilmiş durumda. Kendisini ve yandaşlarını düşünüyorlar sadece. Özellikle muhalefet partilerinin artık bir araya gelerek projelerle kamuoyunun önüne çıkmaları gerekiyor. Meclis’te 15 Temmuz’u araştırmayan Erdoğan o ruhu da anlamamış. 15 Temmuz’u durduranlar belli. 15 Temmuz mutlaka araştırılacaktır.”

“TÜRKİYE SOPALI SEÇİM YAPACAK”

Siyaset bilimci ve iktisatçı Nesrin Nas ise Erdoğan’ın açıklamalarını endişe olarak yorumlayarak, “Türkiye bir şekilde seçim sürecine girdi. Muhalefet bir şekilde çalışmalarını yapıp sokağa çıkmak zorunda. Ama Erdoğan’ın sözleri bize seçimlerin eşit olmayacağını gösteriyor. Eskiden seçimlere biz giderken özellikle İçişleri Baklanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı değiştirilirdi. Seçimlerin tarafsız olması sağlanırdı. Şimdi bu değiştirildi. Düşünsenize mevcut İçişleri Bakanının yönetiminde seçime gidilecek. Türkiye sopalı bir seçim yapacak.” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu: Sokağa çıkmayacağız

Erdoğan: Sokaklara döküleceklermiş, ya siz 15 Temmuz’u görmediniz mi?