Erdoğan: Sokaklara döküleceklermiş, ya siz 15 Temmuz’u görmediniz mi?

Yayın tarihi: 4 Ocak 2022 Salı 3:38 pm - Güncelleme: 4 Ocak 2022 Salı 4:00 pm

AKP il başkanları toplantısında konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedefinde muhalefet vardı. Erdoğan enflasyon ve döviz kuruyla ilgili de açıklamalarda bulundu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il başkanları toplantısında konuştu. Muhalefete yüklenen Erdoğan “Sokaklara döküleceklermiş, ya siz 15 Temmuz’u görmediniz mi? Cumhur İttifakı sizi gideceğiniz yere kadar süpürecektir” dedi.

Diyanet üzerinden CHP’yi hedef alan Erdoğan, “Bay Kemal’in yardımcısı çıkmış Diyanet’in okul öncesi eğitim vermesini eleştiriyor. CHP Genel Başkanı bu skandalı karanlıkta ıslık çalarak geçiştiremez, bunun bedelini ödeyecek” ifadelerini kullandı.

Enflasyonla ilgili de konuşan Erdoğan’ın açıklamalarından başlıklar şöyle:

“ELBETTE SIKINTILAR YAŞADIK”

“Artık bir asrının eşiğine geldiğimiz cumhuriyetimiz döneminde defalarca karşılaştığımız bir senaryo tekrar üzerimizde denenmek istiyor. Sadece geçtiğimiz 9 yılda yaşananlara baktığımızda bu gerçeği görebiliriz. AK Parti’nin milletimize en büyük iyiliği demokraside ve kalkınma alt yapısında ülkemize kazandırdığı tarihi kazanımlar yanında işte bu oyuna meydan okumuş olmasıdır. Türkiye tüm mazlum ve mağdurlara kendi iradeleri ve gayretleri ile hak ve özgürlüklerine en iyi standartlarında kavuşabileceklerini, kalkınma hamlelerini neticelendirebileceklerini göstermiştir. Üstelik bu kadarla da kalmadık şimdi çok daha büyük birer atılımın içine girdik. Artık Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirecek adımları atıyoruz. İlk defa 2011 yılında Türkiye hazır hedef 2023 diyerek ilan ettiğimizden beri yaşanan her hadisenin gerisinde işte bu kavga vardır. Her saldırı aynı gaye ile tertip edilmiştir. Bu güne kadar bizi yolumuzdan döndürmeye muvaffak olamadılar. Elbette sıkıntılar yaşadık elbette bedeller ödedik ama büyük ve güçlü Türkiye trenini rayında ve rotasında tutmayı da başardık.

Kılıçdaroğlu: Ekrem İmamoğlu’ndan intikam almaya çalışıyorlar

“55 BİN ÇİFTÇİMİZ HAZİNE ARAZİLERİNİ EKİP BİÇMEYE BAŞLADI”

Ana muhalefet yavrularıyla beraber çalışmalarımızı görmüyor. Yeni yatırımlar yapılıyor. Salgın öncesine göre istihdamımızı 2 milyon kişi artırdık. Bu vesile ile Hazine’ye ait tarım arazilerini kullanan çiftçilerimizin bu yerleri ecrimisil bedellerinin yarısına kiralayabilmesini zaten sağlamıştık. Böylece ülke çapında 595 milyon metrekare Hazine arazimiz 55 bin çiftçimiz tarafından ekilip biçilmeye başlanmıştı. Bu çiftçilerimizin tarımsal desteklerden de faydalanabilmelerini temin etmiştik. Şimdi yeni bir kararla bu 55 bin çiftçimizin kira sözleşmelerinin yıllık artış bedelini yüzde 22’den yüzde 9’a indiriyoruz. Bu uygulamadan yeni Hazine arazisi kiralayacak çiftçilerimiz de yararlanabilecektir.

Bahçeli: İmamoğlu’nun görevden alınması şart

“ENFLASYONUN DA KÖPÜĞÜNÜ ALACAĞIZ”

Sıkıntılar da yaşamıyor değiliz. Döviz kurundaki aşırı dalgalanma fiyatlardaki aşırı yükseliş gibi tatsız hadiseleri bu yolda önümüze çıkan dikenler çakıllar olarak görüyoruz. Milletçe canımızı acıtsa da bunları kısa sürede geride bırakacak ve ülkemizi dünyanın en büyük 10 büyük ekonomisi arasına dahil edeceğiz. Açıkladığımız tedbir paketiyle döviz kurundaki üzerindeki köpüğü hızla almıştık inşallah enflasyon üzerindeki köpüğü de hızla alarak ülkemizi hak etmediği bu görüntüden kurtaracağız.

“MUHTARLARLA NASIL BİR ARAYA GELİNİRMİŞ GÖSTERECEĞİZ”

Ülkemiz 2023 kavşağına yaklaştıkça bizim sorumluluğumuz da artıyor. Muhalefetin geleceğe dair hiçbir vizyonu ve derdi olmadığı görülüyor. Milletten umudunu kesen muhalefet de her yola başvuruyor. Yalanın bir bin para. Bu denli yalanı başarılı şekilde sergileyen başka bir parti görmedim. Ülkemizin karşılaştığı sorunlara çözüm sunmak yerine, halkımızı kutuplaştırmakta, yabancı büyükelçilere mektup yazmakta buluyorlar. Şehit yakınlarımıza küfürler savururken, ittifakın diğer ortağı ise toplumumuzun bir kesimini tehdit ediyor. CHP’nin tehditlerinden payını almayan kalmadı. Ağzını her açtığında herkese tehditler savuruyor. Bay Kemal yarın 2 bin civarında muhtarımla burada bir arada olacağım. Muhtarlarla nasıl bir araya gelinirmiş göstereceğim.

Zamları ‘Biz size aşığız’ diye savunan Erdoğan’a tepki yağdı

“CHP GENEL BAŞKANI BUNUN BEDELİNİ ÖDEYECEK”

Kılıçdaroğlu’nun CHP’si, 1940’ların diktacı, jakoben, millete ve milletin değerlerine düşman CHP’sinin güncel sürümünden ibarettir. Bay Kemal’in yardımcısı çıkmış Diyanet’in okul öncesi eğitim vermesini eleştiriyor. Neymiş, dinini Diyanet’ini öğrenen çocuklar üniversiteye gidince bilimin B’sini matematiğin M’sini bilmiyormuş. Neymiş, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın okul öncesinde evlatlarımıza eğitim vermesi çağdışıymış. Bre gafil asıl çağ dışı olan, Ortaçağ karanlığında tepinen sensin, senin bu faşist zihniyetin… Asıl gerici olan sen ve senin gibi meseleye marjinal ideolojilerin at gözlüğünden bakanlardır. CHP Genel Başkanı’na soruyorum Diyanet’in görevini hakkı ile yapmasından niçin gocunuyorsunuz? Artık cambazlığı sahtekarlığı bırakın. Yeri geldiği zaman Kur’an’a sahip çıkacaksınız yeri geldiği zaman da ağzınızda hangi kusmuk varsa onu kusacaksınız. CHP Genel Başkanı bu skandalı karanlıkta ıslık çalarak geçiştiremez, bunun bedelini ödeyecek. Çıkıp milletten Diyanet camiamızdan özür dilemelidir. Hukuk ve demokrasi içinde sorumlu siyaset yerine siyasi eşkıyalığa özen gösterdiler. Millet adına hesap sormakla mafyacılık oynamayı karıştırdılar.

“YA SİZ 15 TEMMUZ’U GÖRMEDİNİZ Mİ?” 

Bunların ahlaksızlığına, edep dışı ağızlarına biz bu ülkeyi terk etmeyeceğiz. Her fırsatta utanmadan, sıkılmadan sokaklara döküleceklermiş, meydanlara döküleceklermiş. Ya siz 15 Temmuz’u görmediniz mi? Nereye dökülürseniz dökülün. 15 Temmuz’da o sokağa dökülenlere bu millet nasıl dersini verdiyse siz de dökülün siz de aynı dersi öyle alırsınız. Cumhur İttifakı olarak hepinizi önümüze katarız ve gideceğiniz yere kadar kovalarız.”

MetroPOLL ‘en beğenilen siyasiler’ anketini açıkladı: Yavaş zirvede