Kılıçdaroğlu: Sokağa çıkmayacağız

Yayın tarihi: 5 Ocak 2022 Çarşamba 1:22 pm - Güncelleme: 5 Ocak 2022 Çarşamba 1:29 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’nin sokak çağrısı yaptığı iddialarının “Hayal” olduğunu belirterek, parti tabanına “‘Taşkınlık yapmayacaksınız, sokağa çıkmayacaksınız, sabırla sandığı bekleyeceksiniz” talimatı verdiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da bir otelde CHP muhabirleriyle bir araya gelerek kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Muhalefet sokaklara dökülecekmiş, 15 Temmuz’u görmediniz mi” sözlerine “Beyefendi bizim sokağa çıkmamızı istiyor, anladığım kadarıyla, çıkmayacağız. Zorlayacak, baskı kuracak, çıkmayacağız. Sandıkta gereğini yapacağız… Özel bir çatışma alanı yaratmak istiyorlar, o tuzağa düşmüyoruz. Onun beklediği hayal ettiği bu. 15 Temmuz örneğini de bunun için veriyor” dedi. Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için de “Bahçeli’nin yeni fonksiyonu AK Parti’nin sözcülüğünü yapmak. Erdoğan’a cevap verince sözcüye ayrıca cevap vermeye gerek yok” dedi.

SANDIKTA GEREĞİNİ YAPACAĞIZ

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Gülümseyerek yorumladım. Tam tersi arkadaşlara, ‘taşkınlık yapmayacaksınız, sokağa çıkmayacaksınız, sabırla sandığı bekleyeceksiniz’ dediğim gibi beyefendi hayal aleminde yaşadığı için ‘vay efendim sanki biz sokaklara çıkılması’ talimatı vermişiz. Bunun basın danışmanları yok mu ne konuştuğumuzu önüne koymuyorlar mı? Beni dinlemesini pek beklemem. Dinlediğinde koltuğunda oturamaz, eleştiriyi hazmedemez. Hangi taşkınlık? Tam tersi, ‘sakin, sabırla seçim sandığını bekleyeceksiniz, gidecek oyunuzu kullanacaksınız, otoriter yönetimi demokratik yollarla değiştireceğiz’ nokta. Gittiğimiz her yerde söylüyoruz. Beyefendi bizim sokağa çıkmamızı istiyor, anladığım kadarıyla, çıkmayacağız. Zorlayacak, baskı kuracak, çıkmayacağız. Sandıkta gereğini yapacağız.”

NE OLMUŞTU?

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il başkanları toplantısında Muhalefete yüklenmiş ve “Sokaklara döküleceklermiş, ya siz 15 Temmuz’u görmediniz mi? Cumhur İttifakı sizi gideceğiniz yere kadar süpürecektir” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan: Sokaklara döküleceklermiş, ya siz 15 Temmuz’u görmediniz mi?