Eski bakan Kutbettin Arzu TBMM lojmanının havuzunda ölü bulundu

Yayın tarihi: 30 Ağustos 2023 Çarşamba 1:26 pm - Güncelleme: 30 Ağustos 2023 Çarşamba 4:26 pm

Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, Yalova’da bulunan TBMM lojmanlarının havuzunda ölü bulundu.

Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, tatil için gittiği Yalova’nın Termal ilçesinde bulunan TBMM lojmanlarının havuzunda ölü bulundu.
68 yaşındaki eski bakanın ölüm nedeni otopsinin ardından belli olacak.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Yalova Valiliği’nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Eski Tarım ve Hayvancılık Bakanı, 23. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Diyarbakır Milletvekili Sayın Kutbettin Arzu konaklamış olduğu Yalova ili Termal ilçesi TBMM Termal Tesislerinde girmiş olduğu havuzda kalp krizi geçirmiştir. Olay yerine ulaşan 112 ekibinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak vefat etmiştir. Konu ile ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır. Sayın Kutbettin Arzu’ya Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz.” ifadeleri kullanıldı.

KUTBETTİN ARZU KİMDİR?

Kutbettin Arzu, TBMM 23. dönem Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekili olarak görev yaptı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi Mimarlık Bölümü mezunu olan Arzu 2011 yılında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcılığı görevine getirildi. 2009 yılında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterildi fakat seçimi kazanamadı. 28 Ağustos 2015 tarihine kadar Tarım Bakanlığı Yardımcılığı görevini yürüttü. 28 Ağustos 2015 tarihinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak atandı.