Eski AYM Başkanvekili Osman Paksüt: AYM de karşı suç duyurusunda bulunabilir

Yayın tarihi: 8 Kasım 2023 Çarşamba 10:50 pm - Güncelleme: 8 Kasım 2023 Çarşamba 10:50 pm

Eski AYM Başkanvekili Osman Paksüt, “Tavsiye etmiyorum ama” diyerek AYM’nin kendileri hakkında suç duyurusunda bulunan Yargıtay üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunabileceğini söyledi.

Eski Anayasa Mahkemesi(AYM) Başkanvekili Osman Paksüt, TELE1 ekranlarında Tuncay Mollaveisoğlu’nun sunduğu “Anında Manşet” programında Yargıtay’ın tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın kişisel başvurusu üzerine “hak ihlali” kararı veren AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasını değerlendirdi.

Yargıtay’ın AYM hamlesine AKP’den tepki!

Osman Paksüt, yaşanan durumu yargı erki içinde bir rekabet olarak değerlendirerek bunun yanlış bir durum olduğunu söyledi. “Tavsiye etmiyorum ama” diyerek bu rekabetin sürdürülmemesi gerektiğine işaret eden Paksüt, AYM üyelerinin de karşı suç duyurusunda bulunabileceğini söyledi.

“TAVSİYE ETMİYORUM AMA”

Osman Paksut konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

“Yargıtay üyeleri Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunuyor da acaba O’nlar da Yargıtay Dairesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunsa -Yani bunu tavsiye etmem. Anayasa Mahkemesi’nin bunu kendi içerisinde değerlendireceğini ve Anayasa Mahkemesi’ne yakışan vakarla bu krizi yönetmeye çalışacağını düşünüyorum- O’nlar da pekala diyebilirler ki bize karşı da yargı yapanı engelleme, tehdit, iftira hatta örgüt halinde suç iddiasında bulunmak suretiyle anayasal düzeni ortadan kaldırmak vesaire vesaire… Yapabilir ama ben Anayasa Mahkemesi’nin Yargıtay’dan farklı olarak vakarla ve kendi mahkemelerinin vahametine uygun bir biçimde tepki göstereceklerini ya da ne adım atacaklarsa atacaklarını düşünüyorum”

Erkan Baş’tan ‘ortak tavır’ çağrısı! “Yargıtay’ın kararı Anayasa’yı çiğneme girişimidir”