İngiltere’de FETÖ’nün kraliyet ailesine rüşvet skandalı büyüyor! Eski AKP’li vekilin eşi prensle gizlice anlaştı

Yayın tarihi: 22 Kasım 2023 Çarşamba 11:19 am - Güncelleme: 22 Kasım 2023 Çarşamba 6:06 pm

FETÖ’den tutuklanan eski AKP’li milletvekili İlhan İşbilen’in eşi Nebahat Evyap İşbilen‘in “pasaport almasına yardım etmeleri” karşılığında İngiliz kraliyet ailesine rüşvet verdiği iddiaları sonrası İşbilen aracı olan kişinin kendisini dolandırdığı suçlamasıyla olayı mahkemeye taşımıştı. Yaşanan son gelişmelere göre Nebahat Evyap İşbilen ile Prens Andrew gizlice anlaştı.

Geçtiğimiz yıl İngiliz basınında çıkan haberlerde AKP’li milletvekili olan FETÖ’cü İlhan İşbilen’in eşi Nebahat Evyap İşbilen’in, pasaport almasına yardım etmesi için Prens Andrew’a 750 bin sterlin rüşvet verdiğini ortaya çıkmıştı.

SELMAN TÜRK’TEN 1 MİLYON STERLİN PARA ALDI

İngiltere Kralı 3. Charles’ın adı cinsel ilişki skandallarıyla anılan kardeşi Andrew’un, eski Goldman Sachs bankacısı Selman Türk’ten 1 milyon sterlinden fazla para aldığı, Türk’ün bu parayı Nebahat İşbilen’in pasaport işlemlerine yardımcı olması için prense verdiği belirtilmişti.

Eski AKP’li vekilin eşi pasaport için İngiliz Prens’e rüşvet vermiş

ANDREW’UN TÜM AİLESİ İŞİN İÇİNDE

İngiliz basını daha sonra rüşvet skandalının York Dükü Andrew’la sınırlı kalmadığını, rüşvetin Andrew’un eski eşi Sarah Ferguson ve kızları Beatrice ve Eugiene’e de ulaştığını aktarmıştı.

İŞBİLEN OLAYI MAHKEMEYE TAŞIDI

İşbilen’in arabulucu Selman Türk’ün kendisini dolandırdığını söyleyerek yasal süreç başlatmasıyla konu yargıya taşınmıştı.

MAHKEMEDE ANLAŞTILAR, YÜKLÜ ÖDEME Mİ YAPILDI?

İngiliz Telegraph gazetesi, davada Prens Andrew ile eski eşi Ferguson’un rüşvet davasında 77 yaşındaki Nebahat Evyap İşbilen’le gizlice anlaşmaya vardığını yazdı. İngiliz Yüksek Mahkemesi, anlaşmanın şartlarını açıklamadı ancak Prens’in FETÖ’den tutuklanan eski milletvekilinin eşine yüklü miktarda ödeme yapmış olabileceği belirtildi.

Kaynak: TELE1